Topraklama sorunu

qazz42

Üye
Katılım
22 Kas 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
32
s.a arkadaşlar koşu bandını açtıgımda sürekli kaçak akım sigortası atıyordu bende topraklama kablosunu kestim makina 1 dk çalıştı sonra durdu açtım baktım yanık kokusu felan yoktu motorda felan sorunmu çıktı anlamadım elektrikçi birine sormuştum sorun olmaz demişti ama sizlere danışayım birde
 
Merhaba qazz42,

Benzer bir sorun bende de var, Koşu bandı sürekli kaçak akım rölesini attırıyor. Siz çözüm bulabildiniz mi?
 
topraklama kablosunu kestim bu 1 dk boyunca çalıştı deneme amaçlı makinanın üzerinde yeridim bi süre sonra durdu koku yoktu motor yanmıştır bleki diye düşünüyorum ama emin değilim
 
Bazı cihazların zati kaçak akım miktarları yüksek olabilir.30 mA lik kaçak akımın,çalışma eşiği 15 mA dir.Kaçak akım pens ampermetre bulabilirseniz,kaçak akım miktarını ölçebilirsiniz.Belki de sorununuz budur.
 
fahri bey iyi güzel diyonuz da bende onu ölçek alet yok elektrikçiyede para vermek istemiyorum
 
Son resimde görülen trafoyu ve kartı mümkünse şase ile temasını kesin topraklama kablosunuda çıkarıp deneyin. Kaçağa neden olan kompanenti bulmak lazım trafomu? Kart mı? motor mu? Ölçü aleti yoksa bunu anlamak için denemek lazım.
 
Merhaba ben kaçak akım test cihazı ile ilgili bir sorum olacak ta konuyu nereye açacağımı bulamadım bana yardım edebilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,908
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst