Topraklama tam olarak nedir?

@izmirli_m tamam kaynak gösterin dedik gösterdiniz ama neresi alıntı neresi sizin mesaj belli olmuyor ... hepsi ortaya karışık. Bir de şu basit lamba devresinde bile lambayı yakmaya tek etken gerilim değildir, pilin akımı 200mA lamba bu değerin üzerinde olsa 350mA yanacak mıdır?
 
Paylaştığım konu benim fikirlerim oluyor aynı zamanda.
O konuyu okumuş ve kafama yattığı içinde paylaşmışımdır
Ayrı bir açıklama yapma gereği hissetmemişimdir
Oradaki lamba bir dirençtir.
Zaten biliyorsunuz direnç hesaplamayı
pilin değeri max değeri 200ma ise lamba 350ma ise lamba yanmaz
 
Elektrik akımı geçen insan öldükten sonra vucudu yine elektrik geçirir akım kesilmezse yanma başlar ve yandıktan sonra akım kesilir bunun önüne geçmek için Kaçak akım Rölesi kullanırız kaçak akım rölesi elektrik şebekesinde akan akımın yönü değişirse yani toprağa veya başka bir elektrik hattına akarsa devredeki elektriği keser 30mA akım değeri hayat koruma 300mA akım değeri yangın koruma için kullanılır
 
Paylaşım yapmanın mantığı adabı bu değil, yeri gelir kanun yeri gelir yönetmelik paylaşılır, buna beğendiğimiz için paylaşıyorum demeyiz elimizde referans kanıt var demektir. Yeri gelir bir deneyin soncuu olur, deneyi yapmamış olsak bie dayanağımız olur. İSter uyarılarımı dikkate alın ister almayın, gerçek dünyada kabul gören davranış budur.

O paylaşımınızdaki hatayı göstermek amacımdı , maalesef her paylaşım her bilgi doğru olmuyor, çok şükür matematik biliyorum .
 
Yani eğer ki yüksek Akıma kapılırsak akım ne kadar büyük olursa insan vücuda da bir direnç olduğuna göre yüksek akımda fırlatma etkisi yaratır öyle değilmi sayın hocam.
Bir diyorsunuz ki kaynak gösterin bir diyorsunuz çok fazla oldu
Ben de şaşırdım şimdi yani
Neyse dediğinizi anlıyorum. Bende matematik bilirim. Az da olsa bilgim var. Tam bilmiyorum matematiği çünkü. Dört işlem üzeri işimi görüyor şimdilik.
Ama matematik ile ilgili bir site açarsanız oraya gelip matematik te öğrenirim yani
 
bilim insanları gerilimi şahane sınıflandırmışlar; alçak gerilim, orta gerilim, yüksek gerilim... dolayısıyla voltaj aralıkları da net olarak belirlenmiş.

ama sıra akıma gelince aynı beceriyi gösterememişler; çarpıldığında insanı fırlatabilecek yüksek akım aralığı ile fırlatamayacak alçak akım aralığını belirleyememişler.
 
@pino kardeşim.
Bu fırlatma işini biraz abartmış olabilirim.
Elektrik gerilimi 220 Volt ve karşı koyan insanın direncini 1000 ohm kabul edersek, etki gücü teorik olarak; A= 220 / 1000 = 0.22 amper veya 220 miliamper (mA) olacaktır.

Bilindiği üzere direnç uzunlukla artar, genişlikle azalır. İnsan direncinin değerini etkileyen iç organlar ve deri olmak üzere 2 faktör vardır. İç organların direnci kabaca 300-1000 ohm civarındadır. Tabi akımın geçtiği yolun hesaba katılması bu farklılığı yaratır.

Yani demem o ki yukarıda yazan akımın üzerinde bir Akım insanı çarptığında geriye doğru itmeye neden olur.

düşük akım sürekli olarak çek bırak yani artı eksi yön değiştirdiği için insanın sürekli bağlı kalmasına neden olur. bu bağlı kalmanın sebebi ise reflekstir. Bütün kaslar kendini sıkmaya başlar ve kabloyu bırakmak isteseniz bile bunu yapamazsınız.

Söylediğim şeyde abartacak bir durum da söz konusu değildir.
Ben çok gördüm elektriğe kapılmış insan.
Yüksek gerilim hatlarında direk üzerinde çalışan kişilerin çoğu elektriğe çarpıldığında yere düşer. Elektrik çarpması sonucu değilde yere düştüğü için travma sonucu hayatını kaybedenler vardır. Benim söylemek istediğim şey de budur aslında.
 

''düşük akım'' sürekli yön değiştirdiği için çarpılan insanı bağlar, ''yüksek akım'' sürekli yön değiştirmediği için çarpılan insanı iter... bu mudur yani?

anladığım kadarıyla yüksek akım ile alçak akımı bi anda kenara itip, ''yüksek gerilim''e dalıyorsunuz. böylelikle kazazedelerin çarpılmadan değil travmadan hayatını kaybettiklerini, dolayısıyla da itilmeyi ispatlıyorsun. ama mevzu bu değil ki!..

Birde yüksek akıma kapılanların kurtulma olasılığı düşük akıma kapılanlardan daha yüksektir.


yukarıdaki iddayı ortaya atıyorsanız yüksek akım ile düşük akım referanslarını vermeniz gerekiyor. yoksa yaptığınız alıntıların, tecrübelerinizin ve tartışma zeminini kaydırmaya yönelik cevaplarınızın hiç bi anlamı yok.

sözün kısası: yüksek akım ile düşük akıma referans veremiyorsanız verdiğiniz cevaplar benim için yok hükmündedir.
 
Çok dedğim yer neresi, Allah aşkına gösterin ... Tekrar mesajımı okuyun, anlaşılmayan yer neresi! Yukarıdaki mesajlarımda belirttim kendinize Türkçe içinde farklı dil çıkartmak istiyorsunuz yine belirttim yurt dışında profesör dahi olsanız yeterlilik ve yetkinliğiniz tartışılır. Parayla hizmetçi tutsanız, ben aka siyah diyecem siyaha yeşil diyecem her değimi anlayacaksın yapacaksın deseniz dahi ne kadar süre size tahammül edebilir, maaşlı eleman bile isyan eder etrafa bunu yayar duyurur. Verdiğiniz cevaplar çocukca, yaşınzı ve varsa ünvanınızı bilmiyorum fakat ünvanınızı veren makam olsaydım kesinlikle tekrar gözden geçirirdim.
 
Evet tek derdim yeni bir dil çıkarmak
Matematik, kimya, fizik, biyoloji, Elektrik, Elektronik. Bütün bu bilimlerin kullandığı Güç terimini teke indirmeyi planlıyorum. Böylece her defasında farklı bir sembol ve kelime kullanmak zorunda kalmak istemiyorum.
Matematikçi ile fizikçi anlaşamıyor. elektronikçi ile elektrikçi anlaşamıyor. Halbuki aynı şeyden bahsediyorlar ama ikisi de bir birini yalanlıyor
Dikkat çekmek istediğim konu bu zaten.
Ünvanım veya yaşımın bir önemi yoktur bence.
Ama şunu biliyorum ki Elektronik yada elektrikten anlamak için sadece elektronik bilmek yeterli değil. Elektroniğin içindeki en temel bilim bana kalırsa fizik ve matematiktir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…