Topraklama yıldırımdan korunma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Alktk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hayır hocam anlatamadım galiba ben . Paratoneri nasıl eş potansiyelle irtibatlandırayıö bunu merak ediyorum . Örgülü bakıra mı irtibatlandırayım yoksa eş potansiyele ayrı bir hat mı çekeyim
Hocalarım bu konuda tecrübesi olan cevaplarsa çok sevinirim.

31. dk sonrası belki sorunuza bir cevap içeriyor olabilir.

Aynı konu başka bir seminer : Link

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• IMG_5071.webp
    IMG_5071.webp
    72.1 KB · Görüntüleme: 10
  • image.webp
    image.webp
    102.4 KB · Görüntüleme: 11
Bu seminerde de güzel bilgiler var. Sizin yaptığınız ringi anlatmış. Özel bir çelikten bahsediyor hocamız Almayanda kullanılıyormuş, ülkemizde var mıdır bilmiyorum. Temel topraklaması olmadığından onun yerine bu tür bir çelik kullanılarak topraklama yapılabilir. Sonrasında o topraklamayla sizin ring birleştirilebilir.​

120lik bakırı binanın etrafında dolaştırmak biraz cesurca olmuş. Onun yerine çelik örgülü galvaniz iletken veya şerit kullanmak daha mantıklı bence.

Bu seminerde de güzel bilgiler var. Sizin yaptığınız ringi anlatmış. Özel bir çelikten bahsediyor hocamız Almayanda kullanılıyormuş, ülkemizde var mıdır bilmiyorum. Temel topraklaması olmadığından onun yerine bu tür bir çelik kullanılarak topraklama yapılabilir. Sonrasında o topraklamayla sizin ring birleştirilebilir.​

Teşekkür ettim hocam.

maliyetten dolayı dedim.
Anladım hocam . Maliyette sıkıntı yok projesi bu şekilde bende projeye ve yönetmelikteki şartlara uymak istiyorum o yüzden

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri