lord78
Üye
Annemin evinde çamaşır makinesini hemen arkadaki prize takınca makinenin kazanına kontrol kalemi tutuyorum iyi şekilde lamabası gür yanıyor. Prizin sadece toprağına kalemi tutuyorum yanmıyor prizin nötre tutuyorum yanmıyor. Ama makinenin fişini başka prize bağlayınca, kontrol kalemi ile ölçüyorum ve kazanda kaçak yok. Bu evde Elektrik faturasıda yüksek geliyor. Bir sürü elektrikçi çağırdık elektriği döşeyen ustayı da çağırdık sıkıntı yok diyorlar. Geçen ay merdiven otomatiğinin saati kurum tarafından değiştirilmiş hemen sonrasında merdiven elektriği yanmamış usta çağırılmış ve tamir ettirilmiş akabinde merdivende bulunan doğalgaz boru kelepçelerinde is çıkmış. Başka bir elektrikçi çağrılmış ve kelepçeler kesilip topraklama çubuğu sipariş edilmiş. Her gelen elektrikçi farklı birşey söylüyor ve sorun hiç çözülmüyor. Yıllardır yüksek elektrik faturası ödeniyor.
Bende bunun için Unit UT202+ pensampermetre alıp tek tek kontol edicem saat çıkışından. 150 TL civarı pensampermtre öneriniz var mıdır amatör kullanım için.
Bunun yerine masraf etmeyip multimetre ile nötr faz arasını prizlerden kontrol etsem pensampermetre almasam bir fark olur mu?
Bende bunun için Unit UT202+ pensampermetre alıp tek tek kontol edicem saat çıkışından. 150 TL civarı pensampermtre öneriniz var mıdır amatör kullanım için.
Bunun yerine masraf etmeyip multimetre ile nötr faz arasını prizlerden kontrol etsem pensampermetre almasam bir fark olur mu?