şimdi buna pazartesi yada salı soğuk çekme demir almam lazım. ilk etapta gövdeyi işleyip sırası ile eksantirik parçayı ve milleri falan derken sıra ile gidecek inşallah. bende cnc frezede var onda işlemeyi düşünüyorum. yada arkadaşların genelinde cnc router var acaba router da işlesem de sizlerde yapabilirsiniz diyeceğim ama 60 derece kırlangıç frezeyi roter yemez gibime geliyor. mecburen frezede işleyeceğiz.üstad dörtgözle bekliyoduk konuyu hayırlı olsun çizimler bizede lazım olacak.
Yüzeyi genelde düzgün oluyor. İşlemesi zor olsada temiz bişey olsun.Neden soğuk çekme ?
bu tarz ürünler sulu malzemeden olur biraz ama sen bilinYüzeyi genelde düzgün oluyor. İşlemesi zor olsada temiz bişey olsun.
Aslında kırlangıç frezenizin resmi olsaydı iyiydi. Deviri olabildişince düşük tutup ilerlemeyi yüksek tutmak lazım muhtemelen hss kırlangıçtı sizinkisi. Hani öyle 3000, 4000 devir çok fazla. Bunların insert olanları var ama sap kısımları çok kalın muhtemelen sizin pensler onu tutamaz. Er 25 yada er32 pens takımı lazım. Bu arada kırlangıç yuvaları düz kanallara çok yaklaştırmışsınız en az aralarında 5 mm olsun. Piston sıkıştırma kuvveti uygulayınca bombe yapmasın.Bende CNC router ve torna desteği ile bu aparat dan yapıyorum. CNC router de çok ağır ilerlediği için proxxon mini frezenin tablasını söküp tornaya bağladım ve orada işliyorum. Düz kanalları elmas çakı ile çok rahat işledim. Kırlangıç kanallar biraz sıkıntı. Çelik çakı 1 kanalda körlendi. 60 derece açılı değiştirilebilir elmas uçlu saplı tarama kalemi araştırıyorum. Çelik çakıya oranla biraz daha pahalı olacak ama en azından köreldiğinde uçlar değiştirilebilir.
Kırlangıç çakı hss . Kırlangıcı tornada açtım. Resimdeki aparatı kullanarak. Devir sayısını 2400 tuttum. Yalnız zemin farkından dolayı çakı zemine biraz fazla daldı. Çıkarana kadarda yandı sanırım. Uç köşelerde yuvarlama yaptı çakının. İlk parçanın kanalını çok kolay açmıştı, ona güvenerek zemine dalınca çakı köreldi. İnternet araştırmalarımda hem kırlangıç, hemde tarama olarak küçük ebatlarda değiştirilebilir elmas uçlu saplı tarama başlıkları görüyorum. Bunlar sanırım işi daha kolaylaştırır. Elmas uçla hss uç kesimde bayaa fark ediyor.Aslında kırlangıç frezenizin resmi olsaydı iyiydi. Deviri olabildişince düşük tutup ilerlemeyi yüksek tutmak lazım muhtemelen hss kırlangıçtı sizinkisi. Hani öyle 3000, 4000 devir çok fazla. Bunların insert olanları var ama sap kısımları çok kalın muhtemelen sizin pensler onu tutamaz. Er 25 yada er32 pens takımı lazım. Bu arada kırlangıç yuvaları düz kanallara çok yaklaştırmışsınız en az aralarında 5 mm olsun. Piston sıkıştırma kuvveti uygulayınca bombe yapmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?