Torna diyince sonu yok ben sieg C0 ile başladım sieg c2 c3 ve derken jetco jml 2305. Şimdi jml 2305 bile yetmiyor optimum d320 almayı planlıyorum. Şimdi kısaca şurdan başlayayım. Tornada en önemli konu devir ayarı, bahsettiğiniz iki makinede kayış kasnak sistemi ile devir ayarlanır. Zira büyük çaplı parçada düşük devir kullanmak lazım, düşük çaplı parçada yüksek devir kullanmak lazım. Bu her devir aralığında makineyi durdurup arka kapağı açıp kasnaklardaki kayışın yerini değiştirmek gerekiyor. Sizi bilmem ama böyle bir durum beni deli ediyor. Jetco jml 2305 i de alıralmaz hiç çalıştırmadan bir tane koşu bandı motoru ve kontrol kartı alıp makineyi 100-1700 rpm arası potansiyometre ile kontrol edebilir hale getirdim. Kullanılan motor 1.75 kw dc motor olduğu için düşük devirlerde bile çok güçlü. İlk alacağınız makinede bu konu çok önemli. 2. Olarak ilk seferde ne kadar büyük makine alabilirseniz o kadar büyüğünü alın. Yer sıkıntım yok demişsiniz ama bahsettiğiniz makineler bayağı bir gürültülü çalışır bunuda göz ardı etmeyin. Alacağınız makineler hem metrik hem imperial diş çekebilir ama her diş çekmek için farklı dişlileri takmanız lazım, bu gurup makinelerde hepsi böyle yapacak birşey yok. Aslında tam norton bir dişli kutusu bile yapmayı düşünmedim değil. Makine ne kadar ağır ve sağlam olursa o kadar yüklenebilirsiniz c3 ile 1 saatte bitecek iş c6 ile yarımsaatte bile biter. Alacağım makine ile herşey üretmeye uğraşırım demişsiniz. O zaman aksesur seçeneği bol olan jetco jml 2305 i es geçmeyin. Sabit ve hareketli yatak, 4 ayaklı kepenkli ayna, plate ayna vs. Hem fiyatı uygun hemde aksesuar bol.