Usta abim 150 max herzaman olacak değil1- 180 vdc koşu motoru yemez
2- 150 mm çapta demir işleyeceksin sana sağlam bir torna tezgahı lazım. amatör bir şey olmaz
3- arada çelik diyorsun sağlam bir tezgah bakman lazım
4- demir işlemek, tamam da ne yapacaksın?
5- hani şimdi ben sesli düşündüm. Kamyon çeker 10-20 ton, gönlüm çeker Paris Hilton.
5 mm adımlı vida çekeceksin mesela.Usta abim 150 max herzaman olacak değil
Tezgah fiyatları pahalı maliyetler fazla 1.5kw servo ve sürücüsü olmuş 20bin lira mecbur amatörce olacak o kadar para harcayabilecek olsam uğrasmam bile 2.el temiz bir tezgah alır yoluma bakarım
En son çare olarak 4kw 5.5 hp 1500d/dk asenkron motor a vfd almak kalıyor mantıklı olan bu galiba
bazı şeylerin oluru var, olmazı var. ben mühendis filan değilim. yani matematiğim bu konularda kıt. hani becerebiliyorsan helal olsun sana. ama ben pesimist olmayı çok sevmiyorum. gerçekleri de değiştiremem.Usta abim 150 max herzaman olacak değil
Tezgah fiyatları pahalı maliyetler fazla 1.5kw servo ve sürücüsü olmuş 20bin lira mecbur amatörce olacak o kadar para harcayabilecek olsam uğrasmam bile 2.el temiz bir tezgah alır yoluma bakarım
En son çare olarak 4kw 5.5 hp 1500d/dk asenkron motor a vfd almak kalıyor mantıklı olan bu galiba
Diş çekmiyeceğim bu kadar basit ilerde maddi durumum yeterse servo motor ile değiştirebilirim5 mm adımlı vida çekeceksin mesela.
Ayna bir tur döndüğünde vida milide 5 milimetre kaydıracak kızağı.
Hadi dişli ile ayarladın.
Daha sonra atıyorum 3mm adımlı vida çekeceksin.
Bunu nasıl yapacaksın o motorla?
Ayna mili ile vida mili arasında senkronize hareket sorunu çıkar diye uyardım.Diş çekmiyeceğim bu kadar basit ilerde maddi durumum yeterse servo motor ile değiştirebilirim
Abiler biliyorum baştan sağma olacak biraz ama daha 19 yaşındayım önceliğim ev için para biriktirmek mecburen bazı özelliklerden feragat etmem lazım maliyeti olabildiğince azaltmam lazım, tamam profesyonel bir şey olmayacak belki istediğimin bire bir aynısı da olmayacak hatalar yapacağım ama en azından tecrübe kazanarak ben bu tezgahı yapacağım
Maliyetli olanlar eksen aksamları,
Motor , hareket aksamlarından kısamam
Geriye motor kalıyor bu yüzden bir motor tavsiyesi istiyorum
Biraz kaba davranmış olabilirim bunun için sizlerden özür diliyorum sizde haklı olarak
Kullanılanilecek en iyi olanı tavsiye ediyorsunuz
Cevap yazdığınız teşekkür ederim saolun
manuel numeric control olur böyle.
Ben koşu bandı kullandım. Düşük devirde torku biraz zayıf fakat sizin motor 4200 olduğundan 1:2 kasnak eklerseniz torku yükselir fakat hızı 2100'e düşer. Yine de bu hız fazlasıyla yeterli. Hatta ben tornamı 900 devirden daha hızlı kullanmıyorum. Fazlasıyla yetiyor. Siz de eğer demir/çelik işleyecekseniz bu devirlerden fazlası katerin ve parçanın aşırı ısınmasına neden olur.Öncelikle selamün aleyküm abiler Cnc torna projesine başlamayı düşünüyorum hafta içi çalışıyorum hafta sonları ile proje yaklaşık 1 yıl süreceğini düşünüyorum spindle motoru için ne kullanacağımız tam bilmiyorum 2.2 kw ac motor kullansam vfd almam gerekiyor servo Motorların fiyatları çok yüksek önerebileceğiniz bir motor varmı?
180vdc 2.5hp 4200rpm koşu band motoru kullanılabilir mi?
Teşekkürler