myfeth
Üye
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle sorun şu Adp panosuna toroid montajı yaptım.Ana şalter Moeller 200 A. Halka sigma.Röle ABB RD2.Besleme kabloları 95 lik uygun.Kumandada sıkıntı yok.RD2 300 ma Ayarlı.RD2 üzerinden test tuşunda şalter atıyor tribe düşüyor.Bundada sıkıntı yok.resetleyip şalteri kurabiliyorum.Lamba testi faz ve pe arası yine atıyor sorun yok.Ancak panoda nötr pe arası kısa devre testimde röle iş görmüyor Şalter atmıyor.Denetime geldiklerinde adam inat illa buradan kısa devre yapıp attırmak istiyor.Beynim gitti artık.Toprak nötr arası 1 A ve altında normal gibi.Megerle sadece toprağı ölçüyoruz panoda 1 geliyor,Ortalarda 5 civarı ve topraklama yapıldığı alanda 15 gösteriyor.Bir anormallik var çözemedim.Topraklama kablosuda 100 m ve 70 lik kablo.Toprak yapılan yerden panoya doğru ölçümlerde 15 te 1 e kadar düşüyor.Yani ters bir olay var.Panoya gidişte artması gerekiyor.Açma bobini röle halka hepsini değiştirdim.Denedim sonuç yok sadece n ve pe arası kısa devrede atmıyor.8 fabrikada aynı mantık yaptım bu hariç hepsi çalışıyor.Fikri olan arkadaşlar varmı acaba