Toroid

hupo83

Üye
Merhaba Çalıştığım iş yerinde NS630 N (630 A) Merlin Gerin marka Motorlu TMŞ (2 adet - Şebeke ve Jeneratör) Bu TMŞ ye TOROİD bağlamak istiyorum ama kafam da bazı soru işaretleri var. Burada 25 adet noktaya TMŞ lerden dağıtım olmuş durumda. TOROİD bağlandığı zaman bu sistemin çalışmama olasılığı nedir ? Daha önce böyle bir tecrübe yaşamış arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Aksi halde her TMŞ nin çıkışına 300 mA KAR bağlamam gerekecek. TOROİD sistemi bağlanıp bağlanmayacağını da doğrusu tam olarak bilmiyorum 2008 de kurulmuş bir sistem. Schneider firması bana bağlanabilir ama her röle Bobinin uymayacağını söyledi. Sadece Schneider LV429387 kodlu Bobinin uyma olasılığı olduğunu söyledi. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımına ihtiyaç duyuyorum. Gereksiz bir masraf yapmak istemiyorum zira.

1767787619804.webp

18 senedir bu şekilde çalışmış bir sisteme neden şimdi müdahale etme gereği duyuldu ki?
TSE belgesi için elektrik tesisat raporu gerekiyor. Bakanlık da yönetmelik değişikliğine gitmiş. Daha geçen seneye kadar soran yoktu bu sene başladılar. Sadece 30mA isteniyordu. Şimdi ise 300 mA de isteniyor yada Toroid . Toroid uyar uymaz başka da tutar mı diye emin de değilim.

TSE belgesi için elektrik tesisat raporu gerekiyor. Bakanlık da yönetmelik değişikliğine gitmiş. Daha geçen seneye kadar soran yoktu bu sene başladılar. Sadece 30mA isteniyordu. Şimdi ise 300 mA de isteniyor yada Toroid . Toroid uyar uymaz başka da tutar mı diye emin de değilim.
TSE belgesi, yönetmelik değişikliği? Yabancısı olduğum konular.. Benim düşüncem transfer panosuna toroid konulmaması yönünde. Transfer panosu sonrası tmşlere koymak daha mantıklı.

TSE belgesi, yönetmelik değişikliği? Yabancısı olduğum konular.. Benim düşüncem transfer panosuna toroid konulmaması yönünde. Transfer panosu sonrası tmşlere koymak daha mantıklı.
Aynı fikirdeyim de eski ürünler uyan bobin bulmak zor maalesef. Birde pano da yer de yok artık klamesleri söküp 300mA KAR lar koyacam Transfer panosu sıkıntılı olur bence de . Bir nokta da sıkıntı olsa komple şirketin elektriği kesilecek gibi v.b

TSE belgesi için elektrik tesisat raporu gerekiyor. Bakanlık da yönetmelik değişikliğine gitmiş. Daha geçen seneye kadar soran yoktu bu sene başladılar. Sadece 30mA isteniyordu. Şimdi ise 300 mA de isteniyor yada Toroid . Toroid uyar uymaz başka Geometry Dash Wave da tutar mı diye emin de değilim.
TSE belgesi için bu sene 300 mA ya da toroid istenmeye başlanmasının sebebi nedir ve 2008’de kurulmuş bu sistemde toroidin uyup uymayacağı konusunda sizi tereddütte bırakan noktalar neler?

TSE belgesi için bu sene 300 mA ya da toroid istenmeye başlanmasının sebebi nedir ve 2008’de kurulmuş bu sistemde toroidin uyup uymayacağı konusunda sizi tereddütte bırakan noktalar neler?
Eskiden TSE belgesi için denetleme yetkisi alan firmaların kendi prosedürleri vardı Mühendisler odasının belirlediği muhtemelen. Ama bu sene Bakanlık direk kendisi standartları belirlemiş. O yüzden denetlemeye gelen Mühendis Risk alamıyor zira elinde ki yetkinin alınması gibi riskler var. Doğrusu eskiden de 300 mA gerekliydi ama 30mA KAR gördüklerinde çok sorgulamıyorlardı. İnisiyatif alıyorlardı kısaca. Tereddüt ettiğim bir iki konu var Elimde ki TMŞ ye uyacak TOROİD bobinin olup olmadığı zira Schnieder firması da emin konuşmadı. Diğer bir konu ise 26 ayrı noktaya dağıtım mevcut o kafam da soru işaretleri bırakıyor Tutmaz diye. Tutmazsa bu defa binanın elektriğini kesip duracak gibi. Daha önce böyle bir tecrübem olmadığı da cabası.

Bu TSE belgesi ve bakanlığın belirlediği standartlar vs. nedir? Kim, kime neden geliyor? Durumdan haberdar olmadığım için soruyorum. TMŞ ye uyacak toroid ile ne kastediyorsunuz? Şalter sonrasına toroid bobini takar uçlarını toroid ile uyumlu kaçak akım rölesine bağlar röle ile de tmş nin açtırma bobinini tetiklersiniz arıza durumunda tmş devre dışı kalır. Toroidle tmş nin ilgisini çok anlayamadım. Tmş eski olduğu için tmş ye ait açtırma bobini bulamıyorum deseydiniz bana daha anlamlı gelecekti.​

Bu TSE belgesi ve bakanlığın belirlediği standartlar vs. nedir? Kim, kime neden geliyor? Durumdan haberdar olmadığım için soruyorum. TMŞ ye uyacak toroid ile ne kastediyorsunuz? Şalter sonrasına toroid bobini takar uçlarını toroid ile uyumlu kaçak akım rölesine bağlar röle ile de tmş nin açtırma bobinini tetiklersiniz arıza durumunda tmş devre dışı kalır. Toroidle tmş nin ilgisini çok anlayamadım. Tmş eski olduğu için tmş ye ait açtırma bobini bulamıyorum deseydiniz bana daha anlamlı gelecekti.​
Yanlış yazmış olabilirim TMŞ ye ait açtırma bobini bulamıyorum Merlin Gerin markası şuan Schnieder firmasında bir bobin kodu verdiler ama emin olamadılar. TSE belgesi iş yeri için gerekli. Biz Otomobil yetkili servisiz TSE belgesi olmadan bizim sıradan bir sanayi dükkanından farkımız kalmıyor. Yani TSE standartlarında çalışan her firmanın karşılaştığı sorunlar bu sene boy gösterdi : ) Bu arada dışarıda iş yapan arkadaşlar varsa bu işten ciddi ekmek yiyebilir : )

25 adet tmşden bahsetmişsiniz. Yerinizde olsam önce schniederin verdiği ürünü alır denerim uyarsa ucuza halletmiş olursunuz,uymazsa tmş leri yenileme yolu gözükür.

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,327
Son üye
108976

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri