toz boya yapan bir boyahane var sistemleri nasıl calışır acaba ben daha ilk defa böyle bir sistem gördüm.. bir tabanca var hava ve boya geliyor bir tank var ufak bir tank birde cihaz var devamlı üzerindeki amper sanki değişiyor gibi..
merhaba arkadaşım zandedersem statik boyadan bahsediyorsun ...
bo boya makinası kazan içine hava vererek boya tabancadan püstürtülür ve tabancadan çıkarken boyanın özelliğine göre boya tanecikleri pozitif elektonlarla yüklenir baya yapılan sacda makinanın şase ucu bağlıdır ve bu sayede boya saca yapısır daha sonra bu toz ile boyanmış sac 160 ile 180 derecede (boyanın derecesine göre) fırınlanır ve boya eriyerek saca tamamen yapışır soğuduktan sonra o boyayı kazımak cok zordur...
merhaba arkadaşım zandedersem statik boyadan bahsediyorsun ...
bo boya makinası kazan içine hava vererek boya tabancadan püstürtülür ve tabancadan çıkarken boyanın özelliğine göre boya tanecikleri pozitif elektonlarla yüklenir baya yapılan sacda makinanın şase ucu bağlıdır ve bu sayede boya saca yapısır daha sonra bu toz ile boyanmış sac 160 ile 180 derecede (boyanın derecesine göre) fırınlanır ve boya eriyerek saca tamamen yapışır soğuduktan sonra o boyayı kazımak cok zordur...
Bugün çalıştığım firmaya bu makineden aldık. Elektrostatik boya deniyor.
Olay tabancada bitiyor. Tabancanın ortasında iyon bombardımanı yapan bir iğne var. Bunun sayesinde boya nötrleşip istenilen noktaya homojen dağılıyor.
Sistemi satın aldık fakat çalıştırmadık henüz. Boya işlemi için kabin de olması gerekiyor. Kabin fiyatı tuzlu olduğu için kendimiz yapacağız.
aynen dediğin gibi ben bunların bakımını yapıyorum bir firmada