Toz emme makinası tavsiyesi

Nasıl? 20-60 litre kapasiteliymiş.

https://www.izvar.com/tr/urun/cember-kapakli-sac-bidon

45_1.png
Bugün mail attım bu şirkete.. Bukadar olur ya bi adım siz atıyorsunuz bi adım ben.. Parekende satış yapıp yapamayacaklarını sordum ve fiyat tabi. Dönüşe nazaran sizi bilgilendiririm.
 
Sevinirim. Bendeki mavi bidon çok güzel fakat 60 litre. Yani büyük olduğundan mıdır nedir kolay büzülüyor. Süpürge çalışırken hortumun ucunu elimle kapatınca bidon içe doğru büzülüyor. Yaklaşık 30-40 litre sacdan yapılmış çemberli bir varil mükemmel iş görür.
 
@Suat_Korkmaz sanırım ince sacda olsa büzülür. Benim sert beyaz bidoda büzülüyor. Hortum 70mm. Aslında büzülme sorun değil. Hortum tıkanınca büzülmeye başlıyor. Daha iyi çekiyor ve hortumu hafif sallandırıp içerisinde sıkışan malzemenin hortumların tırtıklarından kurtulmasını sağlıyor.

Ama illada çözelim bu sorunu dersen bidonun içerisine artı şeklinde demir profil yapıyorlar. Ama buda bidonu boşaltmada biraz sorun demek.

Diğer bir çözümde elektrik süpürgelerindeki gibi. Hani hortum tutacağının üçerinde bir kapak vardır. Açıldığında süpürge tam çekmez. İşte hortum üzerine öyle ufak bir delik bırakmak lazım. Bu da performans düşüşü demek. Şahsen ben tıkanmada pek sorun yaşamadım. 70mm hortum. Fakat emiş gücü yeterli değil. Sadece havada kalan talaştan yakaladığını çekiyor. Gerisi Pocket'in içinde olduğu gibi kalıyor. Hatta fırça olduğundan daha fazla birikiyor. Kompressörle havalandırıp, öyle çektirelim derseniz de fıçlar o kadarda iyi tutmuyor. Hepsi dışarı çıkıyor talaşın.

Belki 2 cm düz yüzey işlem yapıyorsanız, ve işlediğiniz malzemenin tam köşesinden değil, fırçanın kapaklanacağı alan kadar içeriden kesmeye başlıyorsanız ve freze ucunuz kısa dolayısıyla fırçanızda kısa ise işinizi görür. Fakat derinliği fazla olan,düz olmayan ve malzemenin fite-fit yerleştirildiği durumlarda benimde denediğin gibi malesef olmuyor. 50 mm pocket'in içinin fırçalar sebebiyle tamemen talaşla dolduğunu gözlerimle gördüm. Belki etrafa sıçramadı tam ama talaşı çekemedi. 10 CM mesasefeden de çekebilecek süpürge sanırım yoktur.

Dolayısıyla ben körük işine odaklandın. Sağlam bir körük yapacağım. Ve malzeme üzerindeki talaşı saç kurutma makinesi kuvveti kadar bir motor ile sürekli üfleyip talaşı dışarı atacağım. Zaten CNC ayrı kapılı bir bölmeden olunda bütün talaş masanın altındaki haznede birikecek.
 
Bana iç çapı 50mm olan bir hortum lazım. Nerede bulunur bunlar?
 
Etrafı çelik tel ile sağlamlaştırılmış aynı zamanda statik elektriği alabilen hortumlar var piyasada.Biz kullanıyoruz ama nereden alıyorlar bilmiyorum.
 
suat, direk pazara git. bildiğin perşembe pazarı gibi pazarlara, orada fantom marka elektrik süpürgelerin hortumu satılıyor. ben aldım geçenlerde çelik spiral telli kauuk bir boru. 5 liramı neydir sanırım. bir bak derim.
 
hmm ben de cumartesi pazara gittim. Aynen dediğin gibi hortum satan biri var. Kalın hortum bulamadım onda. Bu hafta tekrar bakayım.
 
An itibariyle yorumum "Dust collector gereksiz, daha doğrusu spindle ucuna bağlama gereksiz. En iyisi körük, kompressor, ve cnc'nin gireceği küçük bir kapılı alan. Kompressorle talaşlar küçük cnc odasındaki masanın alt bölümünde birikir. Alt bölüme yarı beline kadar dolduğunda dust collector ile temizlenir. Tabi körük ve makinayu tamamen koruma şart.

ortalığı batırmadan ve süpürgesiz 2-3 mm üstünde MDF kesmek mümkün değil sanırım. demir gibi sıkışıyor talaşı.

@Suat_Korkmaz şunları bir değerlendir istersen

https://www.sahibinden.com/ilan/is-...dustri-makineleri-metal-varil-232350503/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ali...il-varil-2-el-sac-varil-varil-241454999/detay
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,071
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst