Toz emme makinası tavsiyesi

Şöyle bir şey buldum. 60 dolar. Benim gibi Karaköy'den faiş fiyatlara hortum, bağlantı parçası vs almadıysanız direk bunu alın. Aynıya hatta daha ucuza gelecektir.

collector-powder-dust-collector-nap-dust-collector.jpg



http://www.aliexpress.com/item/Cycl...id=dfd8faea-ce3a-4f69-9ecf-ff4343545c95&tpp=1
 
Demir tozlarını çektirmek şart mı, çek at veya at-çek misali talaşları kovaya aktarmak mantıksız mı?
 
Aynen dikkat etmemişim. Ama illaki free shipp. vardır. Ben dust collectordeki tecrübeleri mi aktarayım. Gittim büyük boy kova aldım. İki delik açtım. Hortum ağzındaki parçalar için delikler açıp silikonladım. Hortumları taktım. Hortum biraz oynayınca kova esnedi, silkon filan kalmadı. yani hortum tutmadı.

O da yetmedi geçici olarak çalıştırdım. Hortumun ağzına elimi değdirdim. Değdirmemle kova vacumlandı ve yüzeyleri birbirine yapıştı. Yani sağlam bir kova bulmalısınız. Mümkünse demir vs. Üstüne bağlayacağınız parçaları da teneke veya pvc kapağa değil, sunta/kontra gibi bir parçayı keserek yapmalısınız.
 
Ve yapmaya başladım.. Hadi bismillah.
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    368.9 KB · Görüntüleme: 36
  • image.jpg
    image.jpg
    360.5 KB · Görüntüleme: 36
  • image.jpg
    image.jpg
    360.8 KB · Görüntüleme: 33
Muşamba mı kaç mm? Metalle ilk denemeni sabırsızlıkla bekliyorum!
 
2.5 mm muşamba kullandım. Düzgünce bilgisayarda saç açılınımına bakarak kestim. Şuan montaja devam ediyorum. Metal ve ahşap talaşı için bilgilendiricem.

birleşimi epoxy kristal ile yaptım. şuan kurumasını bekliyorum. bitince koniyi çıkarıp, birde dışına süreceğim. akabinde hafif bir tesviye ve gerdirerek montaj.

tek korkum, vakum başladığında, konik şeklin bozulup içeriye çökmesi. bakalım göreceğiz amerikayı yeniden keşfettik.. hayırlısı olsun :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,876
Kullanıcılar
450,932
Son üye
ibo45

Yeni konular

Geri
Üst