TP4056 şarj modülü bu pilleri şarj eder mi yangın çıkarır mı?

Öhlins

Üye
Katılım
15 Eki 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
48
Ustalarım merhaba, 18650 pil şarj etmek için Type C tp4056 modül almıştım, çeşitli bozulan cihazları hurdaya atarken pillerini birşeylerde kullanabilirim diye sökmüştüm. Uzun lafın kısası TP 4056 şar modülü fotoğraftaki pilleri şarj eder mi yoksa şarj edeyim derken bir felakete sebebiyet verir miyim.
 

Ekli dosyalar

  • 17271155750628086908221302708054.jpg
    316.1 KB · Görüntüleme: 15
Mavi olanların bilgileri gözükmüyor ama gri olan pili şarj eder. Mavi olanlarda Li-on 3.7V ise onları da şarj eder.
 
@fgencal @Muhsin Kamer mavi olan pili LG marka taşınabilir DVD'den sökmüştüm, maalesef yazı olan kısma geniş çift taraflı bant yapıştırmışlar tırnakladıkça yazı sıyrılıyor, iki geniş ince pili yan yana yerleştirmişler üstünde bantlı kısmı yokladım devre var içinde, internette bir kaç pil patlama videosu izleyince bağlamaya cesaret edemedim, diğer kısa tombik pili hanımın kullandığı elektronik sigaralardan söküyorum.
 
1- hanımınıza söyleyin elektronik sigara normal sigaradan daha tehlikeli,
2- pilde deformasyon, yani şişme gibi bir durum yoksa rahat olabilirsiniz,
3- paranoya yapmaya devam edecekseniz gözlem altında şarj ediniz
4- elektronik sigaradan sökülen pilim amperi ve amper direnci yüksektir geç şarj olabilir. (kapasite yüksek)
5- korkmak her zaman iyidir, sadece aptallar korkmaz. ama bu dikkatli olmayacağız anlamına gelmiyor.
6- ben hala göz erimi mesafede bataryalarımı, pillerimi şarj ediyorum. telefonum dahil. korkuyor muyum? göreceli ama dikkatli olmakta fayda var değil mi?
 
Pillerin üzerindeki devreler bms. Pilleri kendi bms leri üzerinden şarj etmeye kalkarsanız şarj cihazınızda yüksek akım verebilen bir cihazsa piller şarj esnasında aşırı ısınıp... Ama Tp4056 1A den fazla vermez. Şarj uzun sürer ama güvenli olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…