Trafik kontrolünde siz de yaşadınız mı?

paskomya

Profesyonel Üye
evet değerli arkadaşlar, bu gün normal turlarımdan birini atarken, hiç tahmin etmediğim bir noktada trafik denetlemesine takıldım. benim için hiç bir sorun yok. ehliyetim yeterli, aracımın vizesi ve sigortası tamam, kafamda da kaskım var. ama durduran polis memuru sanki potansiyel suçlu gibi bana yaklaşması canımı çok sıktı. hadi yaş ve motor pek uyumlu değil ama bana olan tavrı canımı çok sıktı. daha önce 4-5 kere kontrole girdim. çiçek gibi nazik sevecen polis memuru arkadaşlardı. hayırlı yolculuklar dileyip göndermişlerdi. bunlar ise ceza yazmak için bahane arayan tiplerdi. siz hiç trafik kontrolünde siz de yaşadınız mı?

Abi bir keresinde aracın sigortası 1 gün geçmişti.
Kastamonu merkeze doğru yola çıktım arabada yaşlı insanlar vardı.
Jandarma yolu kesmiş ve insanlıktan zerre nasibini almamış bir astsubay bana musallat oldu.
Hemen aradım sigortacıyı sağolsun yapıverdi o dakika sisteme geçti.
Tamam dedim yaşlı insanlar var bırakın gideyim Sigorta yapıldı.
Hay efendim kemer dedi şu dedi bu dedi ceza yazdı beyefendi.
Görevini Allah korkusuyla yapan,vatan millet uğruna canını ortaya koyan bütün güvenlik güçlerine hayranlık ve minnet duyuyorum.
Batı da bu gibi tipler var keşke olmasa ama var.

güzel kardeşim, suçum hatam olup ta yazsa ki zaman zaman yazdılar. hiç derdim değil. adamlar yaşlı birinin genç motoru kullanmasını kaldıramadı, motora laf etti, bana laf etti, dikkatli kullan filan ama tamamen imalı bir şekilde söyledi. ne yalan söyleyeyim, içimden geçirdim "ulan dingil o ehliyetin alınış tarihi senin yaşında büyük" diyecektim zor tuttum kendimi.

14:00 -16:00 çevirmesi onlar :) bu saatler arasında motorla ne zaman çevirmeye takılsam birebir aynını yaşadım abi. Her şeyim tamam olmasına rağmen o gerilim yetiyor, susar geçer ve arkadaşların toyluğuna veririm. Belki de eğitim gereğidir iç işleri bilemeyeceğiz.

Bende hep montun sol tarafında içe doğru bakan Türk bayrağı patch olur, faydasını inanılmaz gördüm tavsiye ederim; gülümseyen ve saygıyı yitirmeyen memur arkadaşlara da hassasiyetleri için ayrıca teşekkür ederim👍 resimde yazlık mont dışa bakıyor ona çok takılmayın :)

Kazasız belasız 🫡

Ekli dosyalar

• IMG_0343.jpeg
    IMG_0343.jpeg
    520.8 KB · Görüntüleme: 31
462e215027df4019c5927a36441cb3f0_0.jpeg

ben böyle gidiyorum polisle sorum şimdilik yok.

Ekli dosyayı görüntüle 111714
ben böyle gidiyorum polisle sorum şimdilik yok.
ustam top speed yapıyor musunuz? sorun oluyor mu? ben de 3 tane kask var, biri scootter la beraber kullandığım polis savar. yakın yollarda nk250 ile kullanıyorum. otoyola çıkmadan şehir turu için yarım kapalı. otoyol/ uzun yol için tam kapalı. şehir içinde 70-80 zor görüyorum zaten. top speed için otoyol ve kapalı kask. siz ne dersiniz?

Genelde serseri tipler motor kullandığı için doğru dürüst kullananlar da onların yüzünden mağdur oluyordur diye düşünüyorum. Polisler de bir çok insan gibi motor kullananlar bu tip insandır diye önyargılı davranıyordur. Trafiğe çıkan birçoğunun evrakı eksik, eğitimi yok, kaskı yok, abart egzoslu vs vs.

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri