Trafik kontrolünde siz de yaşadınız mı?

Abi askerdeyim, istikam başçavuş geldi dediki prizlerden biri kırılmış, elektrikçiyi çağır baksın. Elektrikçi dediki komutanım prizi değiştirmek lazım (konuşma yanımda gerçekleşiyor). Komutan dedi ki, çarşı istiyormusun? Git çarşıya prizi de cebinden al tamir et uğraştırma beni. Elektrikçi tamam komutanım dedi, çarşı defteri imzalandı ve çıktı 4-5 saat mis gibi çarşısını yaptı geldi (bizde çarşı 15 hatta 30 günde bir ve 4 saat izinliydik o yüzden ilaç gibi geldi adama). Neyse Elektrikçi Alper çarşıdan geldi, değişti prizi komutana tekmil verdi vukuat yoktur diye. Sen sağ ben selamet herkes yoluna devam etti.

Abi şunu düşündüm, herkes işinden kaytardı, görevinden kaçtı-kaçındı ama her iş yoluma girdi bu sayede. Entropi mi dersiniz, başka bir şey mi bilemem. Aklımdan geçen şuydu: memlekette işler böyle ilerliyorsa bizim işimiz çoook zor.

Neyse ya :) hepimizin benzer bir olayı vardır eminim.

Motorsiklet konusunda benzer sorunları kullandığım motorların TİPİ! doğrultusunda yaşadım.. Mesela 1500 cc bir chopper ile yada yine yüksek cclerdeki zaman içinde kullandığım farklı touring motorlarda (motor farketmeksizin her zaman full ekipman kullanırım) tüm çevirmelerde oldukça nezaketli karşılandım. Tip olarak naked yada racing tarzı pek bana hitap etmesede girdiğim her çevirmede çok zorlanmışımdır. Şimdilerde bazen hanımın NK250si ile zaman zaman çevirmeye denk geliyorum ve yine benzer nezaket siz davranışlara maruz kalıyorum. Polislerimizin çoğunda bu tarz motorlara karşı ön yargı var malesef. Yaşadığım en absurd olay ise muhtemelen 2010 yada 11 yılında henüz elektrikli motorlara kask takma zorunluluğu olmadığı dönemde hiçte elektrikliye benzemeyen bir scooter ile yaşadığım olaydı😁 kırmızı ışıkta beklerken tezgahı yeni açacak olan bir memur abi koşarak gelip tuttu beni ve in LAN motordan şeklinde bir ikazla beni motordan dusururcesine çekip sonra nerde senin kaskın dedi. Abi bu elektrikli deyince dizlerini dövmüştü. Bende "ekmek çıkmadı diye bu kadar üzülmene gerek yok" dediğimde "lan yürü git yoluna delirtme beni" diye ilave etmişti. Bende toylugumun verdiği yetkiye dayanarak sessizce motoruma binip devam etmiştim😊

Motorsiklet konusunda benzer sorunları kullandığım motorların TİPİ! doğrultusunda yaşadım.. Mesela 1500 cc bir chopper ile yada yine yüksek cclerdeki zaman içinde kullandığım farklı touring motorlarda (motor farketmeksizin her zaman full ekipman kullanırım) tüm çevirmelerde oldukça nezaketli karşılandım. Tip olarak naked yada racing tarzı pek bana hitap etmesede girdiğim her çevirmede çok zorlanmışımdır. Şimdilerde bazen hanımın NK250si ile zaman zaman çevirmeye denk geliyorum ve yine benzer nezaket siz davranışlara maruz kalıyorum. Polislerimizin çoğunda bu tarz motorlara karşı ön yargı var malesef. Yaşadığım en absurd olay ise muhtemelen 2010 yada 11 yılında henüz elektrikli motorlara kask takma zorunluluğu olmadığı dönemde hiçte elektrikliye benzemeyen bir scooter ile yaşadığım olaydı😁 kırmızı ışıkta beklerken tezgahı yeni açacak olan bir memur abi koşarak gelip tuttu beni ve in LAN motordan şeklinde bir ikazla beni motordan dusururcesine çekip sonra nerde senin kaskın dedi. Abi bu elektrikli deyince dizlerini dövmüştü. Bende "ekmek çıkmadı diye bu kadar üzülmene gerek yok" dediğimde "lan yürü git yoluna delirtme beni" diye ilave etmişti. Bende toylugumun verdiği yetkiye dayanarak sessizce motoruma binip devam etmiştim😊
benzer bir olayı ben de yaşadım, elektrikli scooterlar yeniydi. kızımla merto avm ye gittim, dönüşte ortakent kavşağında çevirmeye girdim. memur arkadaş dövme modunda beleş ceza yazmak için neredeyse üzerime yürüdü plaka sordu. o zamanlar plaka zorunlu değildi. bu elektrikli dedim. ilk önce inanmadı. eksoz sordu. kontağı açıp tekerleğin döndüğünü ve hiç sesin çıkmadığını görünce de, gidebilirsin dedi ama yüzü bir harikaydı. bana büyük harfle soru soran, küçük harflerle gidebilirsin dedi.

aslında memurlar da haklı, gençler bitti, şimdi bu aksakallıyla mı uğraşacağız diyorlar.
1731398955800.png

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri