Trafo İmalat Fabrika Gezisi


sistem nasıl biraz daha açıklarsan yardımcı olabliriz.mesela ölçü hücresinden trafoya xlpe kablo ile mi gidiyor.
 
sistem nasıl biraz daha açıklarsan yardımcı olabliriz.mesela ölçü hücresinden trafoya xlpe kablo ile mi gidiyor.

Trafo sabit kondansatörü trafo A.G. ana şalter öncesine bağlanır amacı trafo sargılarından doğan endüktif reaktif gücü kompanze etmektir.
A.G. ana şalter girişine pako şalter+kontaktör+Sigorta grubuyla devreye alınır. Dolayısıyla sizin A.G. şalteri kapamanız netice vermez sabit kondansatör hala devrededir.
2.olasılık hilmi42 arkadaşımızın bahsettiği olay xlpe kabloların uzun mesafeli olması neticesi kapasitif etki yapma ihtimalidir.
3.olasılık yeni kurulmuş bir tesis ise sayaç arızalı yada bağlantıları hatalıdır.
 

merhaba burçin bey .. öncelikli olarak emeklerınızden ötürü çok teşekkür ederim .. bende kocaelınde bu parçaları ureten bır fabrıkada staj yaptım .. yukarıda alıntı yaptıgım kısımdakı bılgılerı hangı kaynaktan aldınız...buna benzer baska bılgıler var mı ? ben staj defterı hazırlıyorumda cok tesekkur ederım. .
 
merhaba bu Aktif Kısım dıye tabır edilen kısım nedir acaba ? nereden bilgi bulabilirim.
 
aktif kısım : yukarda sn burçin erişen anlatmış bir kez daha göz atın lütfen.
çekirdek ve sargılardan oluşan kısım yani bu kısımların tankın içine girmemiş hali
 
Böyle bir konuyu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.bende ilk deffa gördüm trafonun iç kısmını.açıkcası bu kadar kalabalık olacağını düşünmüyordum.kafamdaki şekli primer sargı girişleri R S T diye tek tek karşısındada sekonder çıkışları R S T şeklinde ama öyle değilmiş bir çok şey görünüyor içinde.en azından kafamdaki görüntü değişmiş oldu. tekrar teşekkürler.iyi çalışmalar
 
KAZAN tam olarak trafoda ne iş görüyor . sogutmanın dısında bır ozellıgı var mı ? ayrıca son hali , montaj şeklide olsa guzel olurmus
 
Bende Ankara gölbaşına EKAT kursuna gittim orda trafonun yapısı anlatıldı hatta sizin resimlerdeki gibi bir kaç trafo konmuş iç yapısını görmüş olduk orda.
 
ben dilimli sargıların nasıl yapıldığını mantığıma oturtamadım arkadaşlar. diyelim 400 mva lık bi trafo sarımı yapılacak, öncelikle hangi tip sarım kullanılır? ikincisi diyelimki dilimli sargı tipi seçildi,bunu şema üzerinde görme şansımız varmı? sarımlar yine üst üste mi sarılır,yoksa parça parça yukarı ve aşağıda olmak üzre mi dizilir?
ben best aş nin güç trafoları fabrikasında staj yapmıştım, ordayken hiç dikkat etmedim nasıl yapılır diye bu sarımlar, ama öğrendimki o iş te göründüğü kadar basit değilmiş,şimdi merak etmeye başladım )
teşekkürler...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…