TRAFO BAGLANTI DYN_YYN

Benim bildiğim tek şey var DYN olan bir trafolarda şebekenin herhangi bir yerine (OG den bahsediyorum ) YZN veya başka bağlantılı bir tarfo bağlanması , gerilim kaymalarına ve frekans bozulmalarına sebep olur diye biliyorum.Buda yıldız noktalarından yapılan topraklarda gerilim indüklenmesi ve sonuç olarak trafoya ve şebekeye hasar verir diye biliyorum.

Eğer yanlış biliyorsan düzeltebilirsiniz.

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mrb bence trafonun d trafı sargıları değişir y olursa primer taraftaki akım değişir.Bunun sonucu olarak sekonderde de istenmeyen gerilim değeri indüklenir.

Trafonun primerinin üçgen veya yıldız sarılması , primer akımını değiştirmez sekonder akımınıda , örnek 33 kv 50 kva bir trafoda primeri yıldız olsun üçgen olsun o.874 A olacaktır.tabiki bu dediklerim 3 fazlı bir trafo için geçerlidir .
ama trafoların yyn oldugu durumlarda harmonikleri engellemek için trafoya 3 . sargı sarılır buda maliyeti arttırır bunuda göz önünde bulundurunuz lütfen .

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Kullanıcılar
452,406
Son üye
catarb

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri