Yanan mavi parca drenc olmasi lazim ama degeri okumamaz yanan yerde cizgi olmasi lazimkk degerini hesaplayabilelim sokebilirseniz altarafi yanmamis gozukuyor ordan bi sonuca varip degistirebilirsiniz (direnc yandiginda baska elemanlara zarar vermemisse calisir ) yanlis baglanti yaptiysanin bu arizaya sebep olabilirElimde 12v 16.5a slim trafo var sürekli herşeyde kullanmak için fakat geçen gün elektrik verdim bir koku çıktı sonra çalışmadı bi daha, açtınm içini bir parçası var direnç sanırım anlamadım yanmış belli plakada siyah iz bırakmış bu parça nedir ne takmam gerekir baktım netten bulamadımda birşey ve yanmasının sebebi benim yanlış bağlantı yapmam mı yoksa başka birşey mi onuda anlamadım
Ekli dosyayı görüntüle 48708Ekli dosyayı görüntüle 48709
Direnç olması lazım ama normal dirençlerden büyük nasıl bir şey ise tam bilgimde yokYanan mavi parca drenc olmasi lazim ama degeri okumamaz yanan yerde cizgi olmasi lazimkk degerini hesaplayabilelim sokebilirseniz altarafi yanmamis gozukuyor ordan bi sonuca varip degistirebilirsiniz (direnc yandiginda baska elemanlara zarar vermemisse calisir ) yanlis baglanti yaptiysanin bu arizaya sebep olabilir
direnç renklerini yazarmısınız net olarak görünmüyor renkler biraz karışıkta okuyalım burdan olmazsa...Direnç olması lazım ama normal dirençlerden büyük nasıl bir şey ise tam bilgimde yok
Ekli dosyayı görüntüle 48716
Siyahla başlayan ve biten direnç yokSiyah - kahve - yeşil - gümüş - kahve
Siyahla başlayan ve biten direnç yok, kendiniz de bakabilirsiniz.
https://circuitdigest.com/calculators/5-band-resistor-color-code-calculator
verdiğiniz değerlerde yanlışlık yok değilmi siyah dedikleriniz mor gibi görünüyor.....Siyah - kahve - yeşil - gümüş - kahve
Sigortanın watlısına neden ihtiyaç duyulur ki? Haberim var sigortas direncinden ama burdaki yerde mantıksız hele ki güç kaynaklarında zaten sigorta yer alır sizinki kadar tecrübem vardır.verdiğiniz linkte olmayabilir bu yok anlamına gelmez.bazı spesifik devrelerde kullanılır renklerinden görüntüsünden de anlaşılacağı üzre piyasada sigorta direnç diye geçer bir çok besleme devresinde güç katında kullanılır.... tecrube ile sabit saygılar...
verdiğiniz değerlerde yanlışlık yok değilmi siyah dedikleriniz mor gibi görünüyor.....
bildiğiniz gibi besleme devrelerinde anlık güç (demeraj) çekilme durumunda sigorta atacağı için sigorta değeri bir miktar büyük seçilir geriye kalan fark genelde doğrultulduktan sonra sigorta direnç diye tabir ettiğimiz direnç üzerinden dağıtıma verilir devrede de yanılmıyorsam köprü diyortun ve kondansatörün çıkışına konulmuş ha bunun yerine yavaş sigorta koysalar olurmuydu bence olurdu...(ayrıca ben size tecrubesiz falan da demedim ama verdiğiniz linkte olmaması yok anlamına gelmez.bu sitede elektronik paket programları var bunlarda 4-5-6 bant a kadar okuma yapabiliyor. tecrube konusuna gelince tartışılır buna burda gerek yok saygılar)Sigortanın watlısına neden ihtiyaç duyulur ki? Haberim var sigortas direncinden ama burdaki yerde mantıksız hele ki güç kaynaklarında zaten sigorta yer alır sizinki kadar tecrübem vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?