trafo cos fi

hkn_blt

Üye
Merhaba transformatorun boştaki kayıplarını ölçmek için güç analizoru bağlıyorum. Trafoya herhangi bir yük bağlı değil sadece primerden besleme yapıyorum cosfi değeri sürekli değişkenlik gösteriyor. Bu durum normal midir?

trafo boşta iken cos fi değişik değerler göstermesi normal değil, bir gariplik var. birileri trafo çıkışına sizden habersiz çengel atmış olabilir mi?

Öylebirşey mümkün değil çünkü bahsettiğim trafo pcb tipi 3VA lik bir trafo :)

Değer oynuyo diyorsunuz ama hangi aralıkta ? Sabit olmaz ama aşırı farklılıklar da olmaz.

Merhaba transformatorun boştaki kayıplarını ölçmek için güç analizoru bağlıyorum. Trafoya herhangi bir yük bağlı değil sadece primerden besleme yapıyorum cosfi değeri sürekli değişkenlik gösteriyor. Bu durum normal midir?
Güç analizörü akım trafo bağlantılı mı?Sanırım öyledir.Akım trafoları üstündeki akım değerinin yüzde bir oranında akım geçmezse akımı okumaz bu nedenle sizin analizatör bu kadar küçük trafo ile çalışmaz miliamper okuyan analizatör ise bağlantı ları kontrol edin

Akım trafosu kullanmıyorum çünkü düşük akımları okuyorum. Sannırım buyüzden akımı tamokuyamadığı için hata yapıyor.

Forum istatistikleri

Konular
130,126
Kullanıcılar
453,199
Son üye
mosmanali01

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri