Trafo Enerji Yükseltmesi

400 volt tarafından girersen 34.5 çıkış alırsın ama gücün sabit kalır ona dikkat etmen lazım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
nüve, bakır ve vantilasyon kayıpları olur bu yüzden verim düşer, bir trafo hem düşürücü hemde yükseltici olarak çalışabilir. bir mühendis kardeşimiz bir kaç sene önce trafo da ag den jeneratör geri dönüş yapması sonucu vefat etmiştir.
 
arkadaşların söylemlerine katılıyorum..yalnız düşüncem şuki sadece gerilimi 34,5 kv okursunuz.ama iş yaptıramazsınız.bununla beraber,bazı jeneratörlerde ki benım çalıştıgım turbojeneratör tesısınde step-up trafoyla 6,3 kv giriş 34,5 kv çıkış gerilimi elde etmekteyiz.yükseltici trafo olarakta bilinmektedir bu trafolar..

neden iş yaptıramadığınızı açıklar mısınız acaba?
 
Step up trafoların uygulama alanlarından biriside üretecinizin çıkışı 400V AG ise ve siz bu enerjiyi kaynaktan çok uzaklarda tüketecek, gerilim düşümünüde önleyecek iseniz örn:1000m-1500m bu durumda Step up trafo kullanarak (0,4kv/34,5kV) enerjiyi tüketim noktasına taşırsınız.Enerjiyi yüksek gerilim ile taşıdığınız için gerilim düşümü AG'ye göre daha az olacaktır.Tüketim noktasında tekrar indirici bir trafo ile (34,5kV/0,4kV) ile AG elde edip enerjiyi kullana bilirsiniz.
 
154/31,5 kV trafolar vardır. 31,5 kV baradaki müşteriler beslenir.31,5 kV baraya üretim kaynağı,santral bağlandığını düşünelim.Santral üretimi , 31,5 müşteri yükünden fazla ise 31,5kV tarafından 154 kV tarafına yük akışı olacaktır.
 
1985 te meslek lisesi 1 sınıfta elektronik dersinde trafoları öğrenirken ilk sorduğum soruydu.
Bütün sınıf gülmüştü ama hoca evet olur deyince herkes sus pus olmuştu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,891
Mesajlar
921,384
Kullanıcılar
451,035
Son üye
Ethem zengin

Yeni konular

Geri
Üst