Trafo görünür güç ...

Katılım
6 Ara 2013
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar arastirmama rağmen bulamadım , ancak trafolarin neden özellikle görünür güç ile ifade edildiğini bilen var mi acaba?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Gerek trafo gerekse jeneratör olsun, Enerji üreteçlerinden yalnız aktif güç çekilmez reaktif güçte çekilir, aktif güç ile reaktif güc'ün vektörel toplamı yani bileşkesi görünür gücü verir. Bu nedenle görünür güç değeri ile ifade edilirler.
 
Peki neden aktif güç verilmiyor da görünür güç veriliyor sonuçta cosa güç katsayisida belli aktif guc de verilebilir bu durumda , görünür gücün ayrıcalığı ne diğerlerine göre , bunun ayrıcalığını hocamız belirtmişti ancak unuttum bulamıyorum
 

Güç katsayısı belli değildir, çünkü güç katsayısının enerji üreteci ile bir alakası yoktur. Güç katsayısını belirleyen yüklerdir. Satıcıdan çilek reçeli alırken bana tanelerini ayır diyemezsin reçel tanesi ve suyu ile yenir ve öyle satılır dolayısı ile tanesi+suyu=Reçeli ifade eder. AktifGüç+ReaktifGüç=Görünür Güç (Vektörel toplam)
 
Teoride saf ohmik, saf endüktif, saf kapasitif yük tanımı yapılır ama uygulamada saf yük yoktur. Yükler ohmik+endüktif veya ohmik+kapasitif yük formundadır.
R: Ohmik direnç
XL:Endüktif reaktans
Xc:Kapasitif reaktans
Z: Toplam empedans
Z= R+XL (Vektörel toplam)
Z= R+Xc (Vektörel toplam)

Yükün R ohmik direnci ile endüktif reaktans değeri sargılı yükün cosfi değerini belirler cosfi:R/Z 'dir.

Aktif güç, Reaktif güç, Görünür güç diye arama yaparsan detaylı bilgiler edinirsin. Kafana takılan kısımlar olursa yine sorabilirsiniz.
 
peki hocam, örneğin bir trafonun gücü 400kVA ise bu güç trafonun çektiği maximum güçmüdür
 
Trafo tipine göre etiket gücünün %10-20 fazla değerde yüklenebilmesi mümkün hatta kuru tip trafolarda ekstra soğutma sistemiyle bu değer daha da yükseltilebilinmekte.
 
peki hoca, eğer transformatörün primer bobinine gelen gerilim 220V ise bu primer bobinin her sarımının(telinin) gerilimide 220V olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…