Trafo Hesabı

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kaynak trafolarının hesabının normal trafolardan bir farkı varmıdır. Ayrıca bir tane yapılmış 3 fazlı trafo hesabı arıyorum elinde olan varsa banada gönderebilir mi? herkese kolay gelsin
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
elektronik67 ... farkı yok yalnızca sekonder sargıları 4-5 kademeli....
Yaptığım bir kaç çeşit kaynak makinesi hesabı var ama... Hep karalama kağıtlarında... Vakit bulupta bilgisayar ortamına aktarabilirsem buraya koyarım....
 
Mesut arkadaşım buraya koyarsan çok iyi olur bir sorum daha olacaktı 3 sekonderli veya 2 sekonderli bir trafonun hesapları nasıl yapılır bunu bilen varmı arkadaşlar ?
 
merhaba arkadaşlar elinde 2 fazlı trafo hesabı olan veya elinde bir örneği olan arkadaşlar varmı ayrıca trafolarda bu kademe olayı nasıl ayarlanır.Bana bu konuda yardım edermisiniz?
 
2 fazlı ben hiç duymadım 1 fazlı yada 3 fazlı dersen ayarlarız
 
Aşağıdaki kaynakta 1 fazlı transformatörlerin sarımı, hesabı, çok kademeli transformatör hesabı var.

Senin tek yapacağın hesaplamalarda 220 yerine 380 V. kullanmak...
 

Ekli dosyalar

  • Bir Fazlı Transformatör Sarımı.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 34
Trafo hesaplamalarında 220 volta göre hesap yapılrsa bir faz olarak kabul edilir.380 volta göre hesap yapılırsa iki faz hesaplama yapılnış olur.Trafo tek göbeğe sarılırsa standart hesaplama yapılır.Üçlü göbeğe sarım yapılırsa hesaplamalar 3 faz kurallarına göre yapılır.Bilgilerinize.
 
arkadaşım ikifazlı trafo endüstride kullanılmıyor bildiğim. 3 faz sistemi ile asenkron motorlar manyetik kayma prensibine dayanır. bu prensip ile motor yol alır. şebekedeki dağılım 3 faza göre dizayn edilmiştir.
üçfazlı trafo sarmak için hesaplamalında 380 volt gerilim baz alınarak sarılıyor. ama iki fazlı trafo için 380 volt hesabına yapabilirsin. ve 2 tane faz sargısı kullanarak hesaplar yapılabilir. ama pek kullanışlı olmaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,876
Mesajlar
921,220
Kullanıcılar
451,001
Son üye
İbrahim kaytan

Yeni konular

Geri
Üst