Herkese Merhaba,
Elimde 5v 100w lık bir trafo var. Ahşap yakma aleti yapmak için iki tane almıştım elimde bir tane kaldı. Bu trafoyu ne gibi bir projede kullanabileceğim hakkında fikir almak istiyorum. "Kendin yap" projelerine ilgim olduğu için bu trafoyu da değerlendirip kullanmak istiyorum. Elektronik bilgim yok. ayrıca bu gibi trafolar nerelerde kullanılıyor, güncel fiyatı ne kadardır bilgi verebilirseniz sevinirim.
Herkese Merhaba,
Elimde 5v 100w lık bir trafo var. Ahşap yakma aleti yapmak için iki tane almıştım elimde bir tane kaldı. Bu trafoyu ne gibi bir projede kullanabileceğim hakkında fikir almak istiyorum. "Kendin yap" projelerine ilgim olduğu için bu trafoyu da değerlendirip kullanmak istiyorum. Elektronik bilgim yok. ayrıca bu gibi trafolar nerelerde kullanılıyor, güncel fiyatı ne kadardır bilgi verebilirseniz sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 104927
Köprü diyot ve kondansatör ile doğru akıma çevirirsen güç kaynağı olarak kullanılabilir.
Birde Ayarlı voltaj yükseltici takılırsa ayarlı güç kaynağı olur.
Köprü diyot ve kondansatör ile doğru akıma çevirirsen güç kaynağı olarak kullanılabilir.
Birde Ayarlı voltaj yükseltici takılırsa ayarlı güç kaynağı olur
5v ayarlanacak bi voltaj değil sanki 24v olsa altında bi voltaj kullanılabilir ama 5 volt aşağı düşürsen bi işe yaramaz, yukarıya da gitmez Belki bilmediğim için mantıken böyle düşünüyorum.
Kuluçka makinesi zamanında çok yaptım , geçen sene de bi tane yaptım ama bunu orada nasıl kullanırım hayal edemiyorum internetten gördüğüm kadarıyla Sizin bahsettiğiniz işlem ısıtma işlemi sanırım, kuluçkayı ısıtma için gerek duyacağım en son şey trafo olabilir.
5v ayarlanacak bi voltaj değil sanki 24v olsa altında bi voltaj kullanılabilir ama 5 volt aşağı düşürsen bi işe yaramaz, yukarıya da gitmez Belki bilmediğim için mantıken böyle düşünüyorum.
2. el sitelerinde, benzer ürünlerin fiyatları bir fikir verir sanırım.
"Trafoyla ne yapabilirim" sorusuna cevap olarak, sekonder sargıları sökülüp (once trafo saçlarının sökülmesi gerekir) farklı voltajlar verecek şekilde sarilabilir sanıyorum. Mesela 12v 100w olarak sarılirsa, mevcut sargilarin iki katından fazla (aynı kalınlıkta telle) tel gerekecektir. Bu telin karkasa (telin sarıldığı boşluk) sigmamasina neden olabilir. Daha fazla voltaj almak almak için, tel kalinligindan (güçten) feragat edilmesi gerekecektir.
Bu voltaj ve amper bişeyleri ısıtmaktan başka bir işe yaramayacağı anlaşıldı belki kırılan plastik parçaları kıvrımlı telle birleştirmeye yarayan bişey yapabilirim. Diğer trafo ile yaptığım yakma aletini sattığım için belki tekrar bir hevesle yakma aleti de yapabilirim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Gelecek Tavsiyelere açığım.