Trafo primary sarimina dokunmadan voltaj ve amperi degistirebilirmiyim ?

osmankul

Üye
Elimde eski bir yazıcıya ait bir adaptör var bu adaptörü soktum çıkış sarimini değiştirerek amperi 2 a ve voltajida 24 v düşürmek istiyorum. Adaptörün girişi 230 v 50 Hz 100 ma 23 va cikişsa 30 v 400 ma 12 w. Adaptörün çıkış sargısıni daha kalın telle veya paralel bir kaç telle amperi 2 a voltajida 24 v DC ye dusurmek istiyorum bunu bu trafoyla yapmak mümkün olur mu ? Mümkünse nasıl yapabilirim ? Tabi sarım sayıları hakkında bir bilgim yok. (kalın telle 10-15 sarım yapıp daha sonra çıkış voltajını ölçüp 24 v a göre sarım yapmak geldi fakat giriş tarafı buna nasıl tepki verir 2 a kaldırabilir mi sorusu aklıma geldi.)

Sevgili ustam, bu adaptör trafosuyla istenilen bu tadilat kesinlikle mümkün değil, istenilen giriş/ çıkış AC volt değerindeki uygun VA (güç) değerinde olan trafoyu elektronikçilerden satın alın, sorun bu şekilde çözülmüş olsun. Küçük trafolarda sekonder sarımda 1.5 metre AC sarımı 1 volt AC çıkışa tam olarak karşılık geliyor yaklaşık AC volt değeri olarak, böyle bir tadilatı senelerce önce kendim de yaptığım için biliyorum bunu. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
foto koy ama yazıcı adaptörü ise smdp olur o istediğin olmaz.

Forum istatistikleri

Konular
129,808
Kullanıcılar
452,616
Son üye
mgokce45

Yeni konular

Geri