Trafo seçimi

elektrots

Üye
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Kurulu gücüm 12 kw.Bu kurulu güç içerisinde 2 tane 2,2 kw ,1 tane 1,1 kw'lık motor ( üç faz) var.Bu motorlar direk yolvermeli ve kalkış akımları 29,7 ve 11,8 A. Kurulu güce bakıldığında trafo seçimi olarak 25 KVA seçilebilir. Ama kalkışta çektiği güce bakarsak yetmez. Yani trafo gücünü kurulu güce göre mi yoksa ilk kalkıştaki güce göre mi seçmeliyim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
trafo gücü için tüketici aygıtların toplam güçlerinin diversiteye bölünmesi ile bulunan sonuçtan büyük olması istenir. motorların ilk kalkışları aynı anca olmayacaksa bir sıkıntı olmaz. eğer ilk kalkış anı aynı ise trafo gücünü artırabilirsiniz.
 
trafolar kısa süreler için nominL yüklerinin 2 katı yüklenir kalkış anları bu yüzden senin örneğinde sorun olmaz
 
herkese selamlar bence trafo seçimdeki hesapta arkadaşa 25kva üstündeki bir trafo yeterli tabiki zaten trafo gücünün normal degerlerini biraz üstünde olmasının zararınan çok yararı olacaktır ki bence böyle bir seçim yapıldıgında bu durum her zaman göz önünde bulundurulmalıdır herkese iyi günler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,961
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Geri
Üst