trafo yardım

Siz beşden hesaplayın ; ben sekizden ; kalkıp o kadar hesabı buraya yazacak halim yok ; vaktimde yok ; hayırlı işler hayırlı çalışmalar .....

vaktiniz olduğunda yaparsınız kaldı ki bir evin güçlerini yazıp burada paylaşmanız 10 yıl öncesindeki bilgilerinizle o kadarda zamanınızı almamalıydı. Hem madem siz 8'i ben 5'i alacaksam önceki mesajınızı niye yazıyorsunuz ki? Eğer 8'i almam gerektiğiyle ilgili bir bilgiyi de paylaşırsanız, memnun olacağımdan emin olabilirsiniz...

Tamam güzel kardeşim sen haklı ol ben haksız ; kimseye laf yetiştirecek halim yok ; zaten bu memleket polemiklerle yeterince vakit kaybediyor ; çalışmalarınızda başarılar...

Amacım polemik yapmak değildir. Durum, benim 5 kW değeri nerden bulduğumu sorgulamanıza karşılık, benimde sizin 8 kW değeri nasıl bulduğunuzu sorgulamamdan ibarettir.

Son düzenleme:
Konutlarda bir dairenin eșzamanlı yükünün belirlenmesinde așağıdaki eșzamanlılık katsayıları esas alınmalıdır.
- Kurulu gücün 8 kW’ye kadar olan bölümü için %60
- Gücün kalan bölümü için %40

Yani önce ev başına düşen kW kabaca hesaplanır. Burada hemmuhhemtek'in dediği gibi 5kW da çıkabilir ÖKSÜZÇOÇUK'un dediği gibi 8kW da çıkabilir ya da daha fazlası da çıkabilir. Daire sayısı eş zamanlılık katsayısının dışında bir de 8kW üzerinde ki yerler için gücün kalan bölümü içinde eşzamanlılık katsayısı farklılık gösteriyor.

Sonuç: Belli bir değer yok, yapılan ve en azın altında düşmeyecek şekilde güç hesabı yapılıp, eş zamanlılık katsayıları ve daire sayısı çarpımı ile gerekli güç bulunup trafo seçimi yapılır.

50 kva trafo ile 16 adet evi rahatça beslersiniz , hiçbir sorun da yaşamazsınız . Saygılar

50 kva trafo ile 16 adet evi rahatça beslersiniz , hiçbir sorun da yaşamazsınız . Saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…