trafonun induktif etkisini hesaplamak

bu trafo güç trafosu. sistemi besleyen yani. sabit grubu da yok. sadece enerji verildi ve cıkısı tamamen boştayken olcum yaptım.
0,013x690= 8,97kvar 1saatteki boşta tüketimin oluyor
10kvara daha yakın oldugu için 10 kvar takman lazım yada 7,5 kvar tak kafana göre takıl
saygılar
demişsiniz de aklıma bişey takılıyor; ben bir saatte 8,97 kvar enerji cekmişim, direkt 10 kvar takarsam, taktıgım kondansator 10 kvar lık etkiyi takıldıgı an gostermez mi?
soyle bir hesap yaptım ben.
normal kompanzasyon hesabını bu duruma uyguladım. aktif belli(0.004) reaktif belli(0.013 ind. ve 0.006 kap.), o zaman ilk durum cos fi de belli demektir. buna gore cos fi yi 0.95 e cekecek kondansator degerini buldum. bana mantıklı geldi, bilmem size geldi mi?
ama kafama takılan nokta su. bostayken sadece induktif etkisi olması gerekmez miydi? kapasitif de yazdıgı için bir hata var diye dusundum. ayrıca reaktif tuketimi kompanzasyon hesabında "induktif-kapasitif" aldım (birbirlerini goturur mantıgıyla) yani 0.013-0.006=0.007.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Faturalandırmada endüktif-kapasitif güç farkı değil de,bir sistemden çekilen endüktif reaktif enerjinin çekilen aktif enerjiye oranı ve şebekeye verilen kapasitif reaktif enerjinin aktif enerjiye oranı önem kazanır.Kurum için sizin kompanzasyonunuz 0.98 olmuş-0.95 olmuş önemli değil,yeter ki belirlenen sınırlar içinde olsun.Zaten görmüşsünüzdür ki çoğu rölesi cosq 1 e ayarlanır.Ama bu mantıkla da biz faturalandırma yaparsak,faturamızda her iki reaktif değerin de 0 olması gerekecek.Dediğim gibi,kurumun baktığı sadece izin verilen değerler arasında enerji tüketiminizin olması.Saygılar,iyi çalışmalar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…