Kompanzasyon Takibi Excel Programı

evet denedim bu sefer oldu. dosyayı indirdikten sonra sadece soyadını xls olarak değiştirn. Süsslü müslü bi format diil ama hem günlük (her gunu kendi içerisinde) hem aylık diğer bir deyimle ay basından o gune kadar olan kompanzasyonu hesaplıyor. eger kayıtlarınızı ay sonuna kadar getirmisseniz sonunda aylık oluyor tabiiki. :)

Unutmadan soyleyeyim. Akım donusturme oranı felan filan girmenize gerek yok. sadece sayactan ne okunduysa ilgili kolona sırayla yazılacak. dosyayı incelerseniz kendiniz hertürlü varyasyonunu uretebilirsiniz. :eek:
 
ya bizim annelerimiz röle mi kullanıyordu şimdi boyle soylediğinizi duysalar kullandıkları oklavalarla bir güzel kovalarlar sizi:)çok güldüm ya:)
hocam çok güzel bir ürüne benziyor, arkadaslara katılıyorum daha derin bir şekilde şemalarla falan anlatsanız bilmeyenlere( ben de dahil:)) çok faydalı olmuş olursunuz, çalışmalarınızda başarılar;)
 
ya bizim annelerimiz röle mi kullanıyordu şimdi boyle soylediğinizi duysalar kullandıkları oklavalarla bir güzel kovalarlar sizi:)çok güldüm ya:)
hocam çok güzel bir ürüne benziyor, arkadaslara katılıyorum daha derin bir şekilde şemalarla falan anlatsanız bilmeyenlere( ben de dahil:)) çok faydalı olmuş olursunuz, çalışmalarınızda başarılar;)

arkadasim bu konuyu daha once dinamik kompanzasyon diye anlatmistik.
http://https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/7352-dinamik-kompanzasyon-kademesiz.html
tiklarsaniz detayli bilgiye ulasirsiniz.
Aneannelerimizin rolesi demek bir saka espri demek. Fakat dolayli bicimde durumuda anlatiyor. Su anda piyasada satilan tum roleler hala ilk cikarilan kompanzasyon prensiplerine gore imal ediliyor. Sadece degistirilen kademe sayisi veya akim trafosu 1 den 3e cikariliyor. Tristorlu sistemlerde ayni (bazilari bunlara dinamik diyor, aldanmayin) mantiktadir. kontaktor yerine tristor blogu konuyor. yani yine kademeler var. yaziyi okursaniz saniyorum ne demek istedigimi anlayacaksiniz.
Yani hala eski teknoloji kullaniyorsunuzun esprili ifadesidir anneannelerimizin teknolojisi.
Hayata/isimize/sorunlara birazda gulumseyerek bakmak daha iyi degilmi?
Bir sorunuz olursa yanitlamaktan kivanc duyacagimi belirtmeme gerek yok saniyorum. belki islerimin sikisikligi nedeniyle gecikse bile mutlaka yanit veririm. cevabim gecikirse alron veya bazi musterilerimiz benim yerime cevap vererek bana/size yardimci olursa mutesekkir olurum.
 
sayın kibele bey izah etmiş olduğunuz röleyi kullanmak en azından klasik kompanzasyonların dışında başka sistemler kullanmak elbetteki yaratıcılık olur bunla ilgili olarak sisteminizi kullanmış oldugumuz sistemlere ekleme yada sadece alronu kullanıp çözüm oluştura bilmek için bir kullanım kulavuzu fiyat listesi forma eklerseniz yada irtibat saglıyacagımız bir tlf verebilirseniz çok seviniriz saygılarımla
 
Acil bize ugrarmısın diye bir telefon aldım tanımadığım bir yerden. Gittiğimde %22 kapasitiften cezaya girmiş hiddetli bir işsahibi "ne olur beni kurtar, yine ceza yedim reaktiften. Hertürlü en son model roleleri satın aldırdılar bana ama yine ceza yedim." dedi. Nerden duyduysa bizi belki es dosttan herhalde. Sistemi incelediğimde monofaz, difaz, treefaz punta ve kaynak makineleri bolluğu ile birkac adet plazma kesici olan 165KVAR lik bir klasik kompanzasyon panosu vardı. Yüklenme dengesiz ve değişken olmakla birlikte anlık çok hızlı değişimler gösteriyordu. Iki vardıya calısıp sadece geceleri projector yakıyorlardı. Günlük alınan degerlerle göre kapasitif yazıyordu kompanzasyon panosunda herhangi bir sorun olmaksızın ve en detaylı ayarlamalara ragmen. Benden önceki bu işle ilgili elektrik muhendisi arkadaslar sisteme daimi baglı bir sont reaktörü koyup sistemi enduktife donusturmek ve dolayısıyla kompanzasyonun kapasitife kacamasını engellemeye calısmıs. Cok mantıklı bir tepki ama sistem dengesiz, değişken ve dinamik. cogu makina 0.3-0.5 sn yuksek akım cekiyor.

Bunun üzerine 25KVAR'lık kademesiz bir ALRON sistemini var olan panoya dokunmadan paralel bagladım. Sadece 3faz+notr ile akım trafoları baglantılarını bagladım. Zaten akıllı alet vesselam, akım trafosu ve faz baglantılarında yön ve sıra hatası yapsan bile kendisi sistemi tarayıp kendiliğinden adapte oluyor. Senin sök tak yapmana gerek kalmıyor. Sadece ekrandan 25Kvar ile akımtrafosu oranını girdim. Anında etkisini gösterdi. Eskiden diğer röle ekranında 0.50 ye kadar anlık düsen rakamları görür, cat-cut ceken bırakan kontaktör seslerini duyarken sabit 1.00 veya 0.99 sayısısnı gördüm, 5-10 dakikada bir giren veya cıkan kontaktör sesi duydum.

Ayrılmadan hemen once onlara ilişkteki excel dosyasını hazırlayıp verdim hem kendi takipleri hemde beni bilgilendirmeleri için. Sizlerde görebilirsiniz reaktif oranlardaki dramatik düzelmeyi.

Tablonun kullanımı:
BCDE sutunlarına sırasıyla tarik ve sayactan okunan degerler girilir. 3 nolu satıra ise bir onceki ayın son günü okunan degerler girilir. Dosya FGHI sutunlarında otomatik olarak bir önceki güne göre ve ay basından son kayda kadar olan oranları otomatik hesaplar. SAKIN FGHI sütunlarındaki formülleri oynamayınız. Eger tatil veya unutulan bir gün varsa herhangi bir satır bos bırakmayınız. Eger bırakırsanız program hata yapar. bos satırların oldugu satırlardaki reaktif değerlere dikkat etmeyiniz. Sadece en son yazdıgınız satır hizasındaki ve ustundeki satırlardaki bilgiler dogrudur. Ay sonu bu dosyayı yeni ayın adıyla kopyalayıp BCDE sütünlarındaki sadece bizim yazdıgımız gözleri silip tekrar aynı dosyayı doldurmaya baslayabilirsiniz.

Burada görüldüğü gibi %22 kapasitiften daha ay sonu bile gelmeden 175KVAR lık sistemin cözemediği sistemin 25KVAR'lık ALRON'la nasıl düzeltildiğini görüyorsunuz.

Benim nacizane önerim: Sorunlu, dengesiz, dinamik bir sistem varsa eski veya yeni model olsun farketmez, hala annenizin kullandıgı röleleri kullanmayınız basınıza dert alırsınız. Sadece Tubitak R&D destekli ve patentli, 0.02 saniyede cevapveren ve tam gerektiği kadar kompanse eden ALRON bu cözümü saglayabilir.
ALRON sistemi kadar hızlı olan tristörlü sistemlerin arasındaki en önemli fark kademe sayısıdır. Tristörlü sistemler de 0.02 saniyede kondansatörü devreye alır ama her faza aynı anda ve %100 kapasitede. Basitce anlatmak gerekirse: ihtiyac: R icin 2.3KVAR, S için 1.5KVAR, T içinse 5KVAR olsun. Tristörlü sistem anında 5KVAR lık kondansatörü devreye alırsa sayac: R fazı için kapasitif, S fazı için kapasitif, T fazı içinse sadece aktif yazar.
Bu anlık yazılanlar üstüste toplanarak belli bir değere ulasır ve cezaya girer. Halbuki ALRON'da her faza tam gerektiği kadar kompanzasyon uygulanır. Yani KADEME YOKTUR.
Tristörlü sistemler hem pahalı hemde kademe'li olduğu için hantal ve cok pahalı cözümdür. ALRON la cok daha basit ve ucuza daha küçük panoya tristörlü sistemlerden daha iyi performans elde edersiniz.
Size excel dosyası ile birlikte incelemeniz için ALRON brosürünüde gönderiyorum.
Dertli ve sorunlu olan tüm uygulamalarda anneannelerimizin kullandığı yeni veya eski model kademeli röleleri kullanmamanızı öneririm. Defalarca müşteriye gidip gelmekten rezil olmaktan kurtulursunuz.
Excel dosyası ve ALRON hakkında hertürlü sorularınız sormaktan cekinmeyiniz
 
excel takip programızı begendim elinize saglık üretim tesisi için yani hem alış hem satış takip programınız varmı elinide benimle paylaşırsanız rica edecem simdiden teşekkür ederim [email protected]
 
ALRON sistemi klasik standart kompanzasyon röleleri ile kıyaslanamaz. Neden mi? Çünkü kademe hiç yok ve calısma prensibi cok farklı. Tristorlu sistemlerle diğerleri arasımdada bir fark yok gercekte. Cunku onlarda kademeli. Sadece diğerlerine göre condansator guruplarını daha hızlı devreye alıyor ki tek farkı o. Biraz sıkısıklıktan dolayı semalar cizerek hemen yanıt veremeyecegim soruna, cunku yurt dısına cıkacagim bir toplantı için yarın. Ama haftaya genel calısma prensibini size sematik bir yazı hazırlar anlatmaya calısırım.

Sorularına gelince
1) Evet baglanır. Hemde sistemde hicbir kompanzasyon ihtiyacı olmadığı esnada bile ilgili reaktörü devrede tutarak harmonikleri bastırır. Bu özelliği ile annelerimizin kullandıgı rölelere göre en önemli farklılığıdır. Diğerleriyle vb tristörlü tristörsüz hic bir rölede bu özellik yoktur. ISTE zaten bu nedenle baska markalarla kıyaslanamaz.
2)Sistem üç parçadan oluşmaktadır. Adaptive ALRON röle, ALRON sürücü ile Endüktanslardan olusmaktadır. Bu parcalar tarafımızdan alınarak kondansatör ilave edilir ve sistem kurulur.
3) bir sonraki cevaba bakınız.
4)ALRON dogası geregi tüm sorunlu sistemlerde kolaylıkla kullanılabilir. Su sıralar temasta olan bazı firmalarla bazı bölgeler için bayilik calışmalaraımız sürmekte. Eger acil derseniz biz Kibele olarak veya bayimiz aracılığı ile sizin sorununuzu cozeriz. Sizin var olan panonuzda tornavida bile sokmayacagız. Ne marka olursa olsun rölenizi ellemeyecegiz. Siz sadece bizim panomuza 3 faz+notr kablosu ile akım trafoları uclarını cekeceksiniz. BU YETERLI. Zaten eski panonuza baglı olan akım trafosu kablolarını bizim kontrolorumuz girislerinde seri gecirsek te olur. PArasına gelince en kolay kısmı. Sen ne sart koyarsan koy ben kabul ederim sadece her koydugun sart benim teklif fiyatımı artırır. Game Theory kuralına göre risk=kazanc, veya yerli deyimle ne kadar kofte o kadar ekmek. Ama en önemlisi ben senin patronun karsısına basın dik cıkartıp "abi sorun bitmistir" diyebilmeni garanti ederim desem ;) ne dersin?
aydın da noktanız var mı
 

Forum istatistikleri

Konular
130,117
Mesajlar
933,283
Kullanıcılar
453,182
Son üye
ramo87

Yeni konular

Geri
Üst