Trafonun kaç wat olduğunu kabaca nasıl anlarız ??




doğrudur usta ....
amma velakin bunu UPS den ben sökmedim . yani hangi renk neye işaret ediyor bilemem bunu başka bir forumda birisi söyledi ne derece doğrudur bimiyorum. seri lamba olayına gelince hiç kullanmadım elimdede yok zaten. ben genelde trafonun 220 girişine Elektrik verir çıkışlarını avometre ile ölçer tespit ederim o yüzden diğer konularında pek bilgim yoktur ... yardımcı olan herkese teşekkür ederim.....
 
Arkadaşlar kesinlikle yanlış o formul.

Belki trafonun ısınmada çalışma sınırı olabilir ama asla max olamaz , belki soğutuyorum

Yazdıklarınızdan işgillenip bi deney yaptım

Elimde arkadaşın trafosunun ölçulerinin nerdeyse aynısı trafo var.

Çıkışları kısa devre edip kaç watt çektiğini ölçtüm.

işte sonuçlar min 220v 5.45 amp çekiyor!!!!!


 
Yalnız çıkışında sekonderin kısa devresinde, bu trafo nüvesi aşırı doyumla şebekeye olan empedansı çok düşerek normalde normal veya azami bir yüklenmeyle çekebileceği nominal akımın 2 katını kadar çekebilir, pillerin akülerin kısa devresinde de yine ayni durum yine söz konusudur. Buna göre çıkan değerlerle hesaplanacak olan yaklaşık bir trafo gücü sizi asla yanıltmasın. Yani trafonun normal (veya azami ölçüde) yüklenmesi ile kısa devre akımında geçen akımlar birbirinden tamamen ayrı, ayni kefeye koyamayız. Buna çok dikkat edin. Kolay gelsin.


İyice emin olursanız direk 220 voltu, atıyorum ince sargılara karşılık gelen yerden kısa süreliğine uygularsınız. Zaten burada herhangi bir sorun yok. Sorun neresi sekonder (İnce sargı) neresi primer (Çok kalın) olduğu, eğer bu üst üste sarılmış sarımların üzerine kaplanan yalıtım yüzünden veya çıkış yerlerinden tam belirli olamadığı, ihtilafa düşülebileceği durumlarda evdeyi sigortayı veya trafoyu patlatmama riskine karşı 220 vac'yi seri olarak örneğin 100 watt.'lık bir ampül eşliğinde verirsiniz, tüm olay budur. (Aslında uygulanması çok da basittir, hiç zor değildir.)

Ampül hiç yanmıyorsa sarım 220 liktir ve doğrudur, az yanıyorsa örneğin 180-190 voltluk sarımdır,tamamen yanıyorsa kalın telli sarımdır yani giriş değil çıkış sarımıdır, bunu zaten siz kendiniz de kolayca anlarsınız, bu lambanın yanma şiddetinden.

Ama emin olununca elbette ki sizinki gibi 220 volt olduğu aşikar olan bu 2 noktasından 220 vac verilir ve avometreyle sekonder uçlardaki ac değerleri avometrenin ac kademesinde ölçülür. Bu da doğrudur, ama tel kalınlığı hiçbir şekilde belli değilse en emniyetlisi seri lamba yöntemi olmalıdır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Hocam Çok Haklısnız
Ben bunu kayıp bedeli olarak yazdım %30 dedim belki az demişimdir ama %50 geçemez.
Çünkü bu durumda trofolu kaynak makinaları asla kullanılamazdı , arada yapışır elektrot
kısa devre olur o zaman şebekeyi çökertirdi.

kayıp %50 desek

5.45A*220V=1200W %50 kayıp 600wat çıkıyor bence bu formul doğru çünkü microdalga fırını
trafosunada uyuyor

-------------

Arkadaşlar sizin formülünüzde söyle bi hata var.

Elmizde iki tane aynı 100w trafo var diyelim ikisinide kullanırsak kaç wat çekeriz 200w.

Peki ikisini birbirine yapıştırıp tek trafo yapsak yine kaçlık olur 200w.

sizin formülünüze göre 400 çıkıyor çünkü yüzey alanı iki katına çıkıyor alanın karesini
aldığınıza göre watt dörde.

formülün yanlış olduğunu buradan anlayabilirsiz.
 
Trafoda kullanılan saç laminasyon saç ise,göbek kesidinin karesi 1,1 e bölünür.Çıkan değer Watt olarak değerlendirilebilir.Saç kalitesi bilinmiyorsa,göbek alanı 0,8 veya 0,9 ile çarpılır.
kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…