şimdi senin sorunun çok çok çok basit . lakin bildiğin gibi basit şeyler çok karışıktır ..
bir defa senin transfer şalterinin modeli hangisidir . şebekeyi kendi algılayabiliyorsa sadece jeneratöre remote start yollayacan kendi o işi halledecek .
bu uygulamayı yaptığın zaman kendi kontrol edecek elektrik kesildiğinde jeneratöre remot start yollayacan o jeneratörü kontrol edecek ..
yok kendin kumanda etmek istiyorsan orda onun açma kapama kontakları var kendi içinde kuru kontak 1 er röle koyarak yapabilirsin yani şebeke kontaktörüne 1 röle jeneratör kontaktörüne 1 röle çektrip bunlardan kendi dahili kontaklarını geçirebilirsin ..
şebeke kontktörü jeneratör kontaktörü dediğim sürme uçları .
bunlar aksa jeneratörde 39 40
genpowerde 45 46
teksanda kabloda yazar jk şk deye ..
ama fiziki bir kontaktörün varsa jeneratör kontaktörünü iptal etme derim şebeke kontaktörünü sök jeneratör kontaktörü kalsın onun üzerinden geçip atsye öyle gitmen çok daha sağlıklı bir yöntemdir ..
neden?
genelde bu tip cihazlar çok sağlıklı gibi görünsede aslen öle matah şeyler değillerdir . bunu sigma için sölemiyorum hepsi için geçerlidir .. çünki bu cihazın üzerinde arıza anında 0 a getirme özelliği yoktur
şebekenin 2 fazı gelse bile sadece şebeke arızası olsa bile şalter 0 pozisyonuna gitmez ölece kalır taki jeneratör çalışıp 3 faz üretip devreye girene kadar
diğer bir handikap jeneratör çalışırken arıza geçerse jeneratör 400 volttan aşağı düşerken 0 a kadar tüm voltajı sistem görür şalter gene konum değiştirmez buda başka bir sıkıntı ..
gelir aklı evvelin biri jeneratörü baştan çalıştırmaya çalışır bu sefer jeneratörün 0 dan 400 e kadar olan tüm voltajlarını sistem görür . bu dahada buyuk sıkıntı .
en azından önünde jeneratör kontaktörü kalırsa bu sorunları yaşamazsın jeneratör arızaya geçerken yada geçtiğinde kendi keseceği için sıkıntı yapmaz .
biz bunu upslerle beraber kullanıyoruz kendimzi kumanda ediyoruz ama piyasada takılıp geçiliyor ..
sen beni ara en iyisi napacağını anlatayım