Bakin söz konusu troidler kompakt salterlerle ilintili muhtemelen toprak kaçağı gibi bir durumda açmalarını sahliyordur diye tahmin ediyorum.Boyle bir durum trafo çıkışındaki ana şalteri etkilemez.Etkilemenin tek yolu ise soyle olurdu.kompakt şalter ler ve ana salteriniz kısadevre yada demeraj açması yapıyor olsaydı ve kompakt salterleriniz ile ana salteriniz aynı anda yada direkt olarak sadece ana şalter trip etseydi bu durum da bir bağdan söz edebilirdik ki bu salterleriniz üzerindeki açma sınır ayarları ile ilgili olurdu.Neden ilgisi yok onu anlamadim bu bahsettigim motorlu salter trafo giris salteri bunun besledigi binalardaki kompak salterlerdeki ariza bu motorlu salteri etkilemezmi cunku troidler devre disi binadaki arizalar motorlu salteri acmazmi yani
Sent from my SM-N920C using KontrolKalemi Forumu mobile app
Efendim ;öncelikle sizin şalteriniz toprak açma hatası sistemiyle donatılmamış.Eğer öyle olsaydı Dıgıtrıp 520 üzerinde (Ig) yani toprak akımı ve (Tg) toprak akım hatası zaman ayarı bulunurdu.Salterin suanki long delay time degeri 24 yaptim instantapus degeride 10 yani en sonda topragida olctum 2ohm cikti
Efendim unutmadan şu çok önemli noktayı belirtmeliyim ki sizin kafanızdaki toprak hatası ile ilgili soru işareti kalksın.Bakin salterinizin altta yazan IZM20B3-A20F Kodundaki A harfi yerine V ,U yada P harfi olsaydı toprak arızası ile ilgili ayarları trip unit üzerinde görürdünüz.Daha açıklayıcı olması bakimindan kodun açılımı soyledir;
Efendim size daha önceki mesajımda akım ve açma süresini uzatmanızı istemiştim.Süre uzattıktan sonra şalterinizde açma oldumu merak ediyorum.Çünkü bunu tesisinizdeki aşırı harmonik dalgalanma olasılığı ve yanlış çalışma akım aralığı ihtimaline göre istemiştim ama sizin yazdıklarınızdan anladığım "Tabii size bunu kim söylediyse ve nasıl ölçüm yaptı ise" trafonuzu beslediğiniz og fider hattındaki aşırı harmonik şalterinizi açtırıyor.Arkadaslar tesekkur ederim yardimlariniz icin problem salteri actiran harmoniklermis bizim burda dengesiz ve plansiz bir sekil sistem kurulmus sayacla kompansaz farkli yerlerde bu fark oyle azda degil 2km ilerde burayi besleyen hatta 5 tane trafo var ve hepside kapasitif olusturuyor og den de kompansazyonda yapilmamis bunlarin sonucunda hafta ici calismalar oldugu icin problem yok hafta sonu kapasitif bastugi icin acma yapiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?