chailuck
Üye
Sevgili arkadaşlar,
cehaletimi maruz görün. mikroişlemci kontollü bir güç kaynağı yapıyorum.
yazılımsal olarak derdim yok ancak, elimdeki transformatörün hangi çıkışlarını kullanacağımı bilmiyorum.
daha da açayım:
elimdeki tranformatörün çıkısında 12-0-12 olan bir sarım var birde 0-30 volt olan ayrı bir sarım var.
giriş 220v ac tabi.
normalde transformatörlerin üzerinde bir bilgilendirme etiketi olurstandartlara uygun.
neyse, bu elimdeki transformatör el yapımı ve hesaplamalarda kullanılan katsayılar n'olur n'olmaz diye fazla yazılarak yapıldı bundan emınım ( teller daha kalın saclar daha çok filan ) ancak yapan arkadasıma ulaşamadım ve hangi çıkışı kullanmam gerek bilmiyorum.
sadece direnç ölçebiliyorum oölçümlerde şöyle :
12 den 12 ye direnç 2 ohm
0 ile 30 arası 1.4 ohm.
güç kaynağı miçin daha yuksek akımı hangisinden çekebilirim bu sargılardan??
yada tarif edebileceğiniz başka bir ölçüm varmı?
bunlar bir işe yaramıyorsa?
cehaletimi maruz görün. mikroişlemci kontollü bir güç kaynağı yapıyorum.
yazılımsal olarak derdim yok ancak, elimdeki transformatörün hangi çıkışlarını kullanacağımı bilmiyorum.
daha da açayım:
elimdeki tranformatörün çıkısında 12-0-12 olan bir sarım var birde 0-30 volt olan ayrı bir sarım var.
giriş 220v ac tabi.
normalde transformatörlerin üzerinde bir bilgilendirme etiketi olurstandartlara uygun.
neyse, bu elimdeki transformatör el yapımı ve hesaplamalarda kullanılan katsayılar n'olur n'olmaz diye fazla yazılarak yapıldı bundan emınım ( teller daha kalın saclar daha çok filan ) ancak yapan arkadasıma ulaşamadım ve hangi çıkışı kullanmam gerek bilmiyorum.
sadece direnç ölçebiliyorum oölçümlerde şöyle :
12 den 12 ye direnç 2 ohm
0 ile 30 arası 1.4 ohm.
güç kaynağı miçin daha yuksek akımı hangisinden çekebilirim bu sargılardan??
yada tarif edebileceğiniz başka bir ölçüm varmı?
bunlar bir işe yaramıyorsa?