transformatör çalışma hk yardım

selam ve saygılar arkadaşlar ve bu işlere yıllarını vermiş deneyimli büyüklerim OG tarfosu çalışma prensibi konusunda edindiğim sonucun ne kadar saglam oldugunu bilmiyorum bu konuda sizlerin degerli görüşlerinizi bekliyorum

1-og hattından gelen X Y Z fazları trafoya primer sargıları diyelim girer bu sargılarda oluşan manyetik alan her faz ın karşılıgında A B C sekonder sargılarına manyetik alan sonucu A B C sargılarından 220 volt çıkar bu voltaj ayarı sekonder veya primer sargı ayarından yükseltilip alçaltılabilir manyetik alan her faz başına 120 derce olacak şekildedir ve manyetik alanın orta noktası sıfır kabul edilir buna yıldız noktası denir

bu konu hakkında yanlış olan bir şey varsa düzeltmenizi istirham ederim
2- primer ve sekonder sargıları arasınba elektriksel baglantı kesinlikle yoktur

3 yıldız hattının kopması sonucu neden yıldız noktası enerjilenir
degerli görüşlerinizi bekliyorum

Bi lastiği düşün ki 3 kişi 3 koldan asılmış. Aynı çekiyorlar ve lastik tam ortada duruyor. Bir tanesi bırakırsa nolur. Artık ortada duramaz. Böyle bir şey işte

Yıldız hattının nasıl kopmuş olduğunu,öngördüğünüz şekli açıklarmısınız.Selamlar.

Nötr hattının kopma olayı sonrası pirizlerdeki nötre enerji gelecegi konusunda sordum sonuç itibari ila yıldız noktası nötr oluyor
diger konulardada yorumlarını bekliyorum
saygılar

bi lastiği düşün ki 3 kişi 3 koldan asılmış. Aynı çekiyorlar ve lastik tam ortada duruyor. Bir tanesi bırakırsa nolur. Artık ortada duramaz. Böyle bir şey işte

3 fazın biri bıraksa degilde orta nokta bırakması söz konusu orta nokta sıfır bıraksa neden enerjili olsun selamlar

Nötr hattı koparsa faz cihazlardan mesela bi motordan geçer ve prizin nötrüne gelir, ellersen çarpılırsın bu kadar basit

Nötr hattı koparsa faz cihazlardan mesela bi motordan geçer ve prizin nötrüne gelir, ellersen çarpılırsın bu kadar basit
teşekkürler diger konulardada degerli görüşlerinizi bekliyorum

og hattından gelen X Y Z fazları trafoya primer sargıları diyelim girer bu sargılarda oluşan manyetik alan her faz ın karşılıgında A B C sekonder sargılarına manyetik alan sonucu A B C sargılarından 220 volt çıkar bu voltaj ayarı sekonder veya primer sargı ayarından yükseltilip alçaltılabilir manyetik alan her faz başına 120 derce olacak şekildedir ve manyetik alanın orta noktası sıfır kabul edilir buna yıldız noktası denir

bu konu hakkında yanlış olan bir şey varsa düzeltmenizi istirham ederim
2- primer ve sekonder sargıları arasınba elektriksel baglantı kesinlikle yoktur

Bu yazdiklarini teyit ettirmene gerek yok. Transformatorlerin calisma prensibi boledir. Butun kaynaklarda bu dedikleriniz yazar zaten.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri