Teknisyen063
Üye
selam ve saygılar arkadaşlar ve bu işlere yıllarını vermiş deneyimli büyüklerim OG tarfosu çalışma prensibi konusunda edindiğim sonucun ne kadar saglam oldugunu bilmiyorum bu konuda sizlerin degerli görüşlerinizi bekliyorum
1-og hattından gelen X Y Z fazları trafoya primer sargıları diyelim girer bu sargılarda oluşan manyetik alan her faz ın karşılıgında A B C sekonder sargılarına manyetik alan sonucu A B C sargılarından 220 volt çıkar bu voltaj ayarı sekonder veya primer sargı ayarından yükseltilip alçaltılabilir manyetik alan her faz başına 120 derce olacak şekildedir ve manyetik alanın orta noktası sıfır kabul edilir buna yıldız noktası denir
bu konu hakkında yanlış olan bir şey varsa düzeltmenizi istirham ederim
2- primer ve sekonder sargıları arasınba elektriksel baglantı kesinlikle yoktur
3 yıldız hattının kopması sonucu neden yıldız noktası enerjilenir
degerli görüşlerinizi bekliyorum
1-og hattından gelen X Y Z fazları trafoya primer sargıları diyelim girer bu sargılarda oluşan manyetik alan her faz ın karşılıgında A B C sekonder sargılarına manyetik alan sonucu A B C sargılarından 220 volt çıkar bu voltaj ayarı sekonder veya primer sargı ayarından yükseltilip alçaltılabilir manyetik alan her faz başına 120 derce olacak şekildedir ve manyetik alanın orta noktası sıfır kabul edilir buna yıldız noktası denir
bu konu hakkında yanlış olan bir şey varsa düzeltmenizi istirham ederim
2- primer ve sekonder sargıları arasınba elektriksel baglantı kesinlikle yoktur
3 yıldız hattının kopması sonucu neden yıldız noktası enerjilenir
degerli görüşlerinizi bekliyorum