Transformatörlerde Soğutma

sana basarılar diliyorum yazdıklarımı siliyorum cünkü sana hiç bi faydası olmamıs sen bildiğin yolda yürü ....

Son düzenleme:
eyvallah kardes herkesin gorusune saygım sonsuz o zaman sen yukarıda link te yazılı olanları çurut benden sana + pop sen çurutemessen bana + pop ha bu arada Tolga Bey e selam ha bu arada toy oldugunu nerde çalıştıgını soyleyerek kapatmaya çalışıyorsun muhım olan meslek aşkınla kendını kanıtlaman ben sana en dogru adresı gosterdım EMO.SEN DOGRUSUNU SOYLE ne imiş ?

emo nun bircok yayınından faydalandım bende tabiki hakikatten cok güzel bir kurum ögrenilebilecek bircok sey var sana emo da basarılı mutlu bir gelecek diliyorum dediklerini cürütmem cok zor değil ama hz alinin bir sözü geldi aklıma cahillerle girdiğim her tartısmayı kaybetmişimdir diye hayatında hiç trafo görmemiş insanlara trafoyu anlatırsan olucağı buydu tabiki .kendine iyi bak hoscakal ...

Sn 3elibrahim
alıntı yaptığınız makale belki de 30 sene önceki makale gibi gözüküyor. söylediklerinizde tamamen haklı değilsiniz. çünkü 55 derece ortam sıcaklığında çalışan trafolarımız var Dubai de. yani 45 - 50 derece de ısınma payı var yani 90 - 100 derecede bile çalışan traolar var. yağın 105 dereceyi geçmesi pek tavsiye edlmez.

gören gözle görmeyen göz bir olabilirmi tebrik ediyorum seni sevgili kardesim bu güne kadar yüzlerce kez ısınma testti yapmısımdır ve cok nadir yapılan bir test kazan ömür testti sadece hermetik trafolar için yapılır bu testte trafonun sıcaklığı bazen 120 dereceye kadar cıktığı görülür .trafoların üzerindeki 50 55 o değer max ısınma değeridir dediğin gibi ortam sıcaklığı bunun dısında kalır o değerleride ısınma testtinden alır ...urfa birecikte ben 55 dereceyi gördüm dubaiye gitmene gerek bile yok ...saygılar kardesim...

Arkadaşlar çok basit bi çözüm yolu;trafo etıket değerinde yazılı olan akım bilgisi(31,5/0,4 kv) 7.2 a(31,5 kv da) ise trafonun tam yükte çekeceği akım.Bunu sekonder koruma rolesi olan bir trafonun sıcaklığını artırarak sekonder koruma rolesindekı akım bilgisindeki değişiklikleri gözlemleyelim.Bakalım sekonder koruma rolesi ne dicek ?
Bana ben şurda çalışıyorum burda çalışıyorum yok senin belgen eski gibi boş sozlerle cvp yazma benim tezimi çurut hemen + pop sen çürütemessen sen bana verecen vede KARŞIMDA NET CEVAPLAR VEREREK konuşcan konumuz trafo yağ sıcaklığı,trafonun çalışma sıcaklığı değil.Trafo tağ sıcaklığı+ortam sıcaklığı=trafo çalışma sıcaklığı

veriginiz bilgiler için teşerkkür ederim hepinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…