Volume potunun orta seviyede olması giriş sinyalinin kaç volt olduğu ile ilgili olduğundan, anlamlı olmaz.Yarım saattir orta seviyede çalısıyor. 4 transistörün bağlı olduğu alüminyum soğutucusu elim değmeyecek kadar ısınmış. Sizce normal mi?
Birde sizlere görselini ilettiğim kısımdaki pot? lar sizce ne işe yarıyabilir?
Senin için riskli olabilir.@Mr_YAMYAM
Hocam öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
Ekteki user manual de devre şemasında gösteriliyor. Konuda pek fazla bilgi sahibi değilim.
Tecrübeli merci olarak, optimum seviyeyi nasıl ayarlayabilirim/yakalayabilirim? Elimde multimetrem var.
@Mr_YAMYAMSenin için riskli olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 91267
Önce sol kanaldaki ARTI'ya bağlı olan Sigorta sökülür ve yerine ampermetre sabitçe bağlanır. (10A DC kademesinde digital)
Yazılar ve değerler silinmiş olduğu için ayarlanacak değeri göremedim. Tahminimce 50-100mA civarı olmalıdır.
Sonra aynı ayarı sağ kanal için yaparsın. Ayar yapmadığın kanaldaki sigorta takılı olmalıdır. Sadece ayar yapacağın kanalın sigortası yerine ampermetre bağlanır.
ÖNEMLİDİR:
Amplide Elektrik varken bu sigortalar sökülemez. Önce ampli kapalı olmalıdır.
Ampli girişinde herhangi bir ses olmamalı ampli potu mutlaka sonuna kadar kısılmalıdır.
Ampermetrede olabilecek herhangi bir bağlantı kopması ampliye tek gerilim gitmesine sebep olacaktır. Bu da çıkış transistörlerini tehlikeye atacaktır.
Bu yüzden ampermetre sigorta pinlerine sağlamca tutturulmalı gevşemeye izin verilmemelidir.
Evet sukünet akımı 20mA imiş.@Mr_YAMYAM
Hocam bir sitede ilgili sayfaya ulaştım. 20ma ayarlamalıyım değil mi?
Çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?