WattMan
Üye
merhabalar transistörler ile sinyal yükseltmeyi öğreniyorum ve ce tipi bir yükselticinin nasıl tasarlanacağını öğrendim ve başarıyla girişteki mV sinyalleri yükseltebiliyorum , fakat birçok kaynak araştırmama rağmen malesef bu yükseltici ile bir hoparlörün nasıl sürülebileceğini bulamadım , bu yükseltici sinyali yükseltiyor fakat çıkışta hoparlörü sürmek için gerekli akımı sağlayamıyor bunun için emiter takipci gerekli diye okudum fakat o aşamayı malesef yapamıyorum , bilgi tecrübesi olandan yardım istiyorum , sinyali yükselten devrem bu
ve bunun çıkışına emiter takipli tampon devresi yapmak istiyorum tampon devresinin nasıl yapılacağını biliyorum fakat yaptıklarımda hep ön yükselticinin çalışma noktası kayıyor ve tampondaki Re direnci nasıl hesaplamam lazım ve hoparlörü nasıl bağlamam lazım bilmiyorum , hoparlör 2watt ve 8ohm dirence sahip ek olarak devresi 12 volt ile çalıştırıyorum ve q noktam 6 volt , desteğinizi bekliyorum
ve bunun çıkışına emiter takipli tampon devresi yapmak istiyorum tampon devresinin nasıl yapılacağını biliyorum fakat yaptıklarımda hep ön yükselticinin çalışma noktası kayıyor ve tampondaki Re direnci nasıl hesaplamam lazım ve hoparlörü nasıl bağlamam lazım bilmiyorum , hoparlör 2watt ve 8ohm dirence sahip ek olarak devresi 12 volt ile çalıştırıyorum ve q noktam 6 volt , desteğinizi bekliyorum