Transistör soğutucu temini

Serkan kendini kısıtlama eldeki imkanlara bak, cihaz gövdes metal değil mi, termal macun sür gövdeye bağla, garanti olsun diye karşısına baba fan koy ;) Bu arada kaç amper foto filan paylaş bitmeden görelim.
 
yanlış yere bakıyorsunuz bence :) genelde demirciler vs. için ayrı bölgeler olur sizi belki alüminyum doğramacılara yönlendirmişlerdir

Kardeşim baya bi araştırdım ama dediğim gibi piyasada gideri olmayan bir ürünü hiç kimse stoklarında tutmuyor burda yinede araştırıyorum..

direnc.net veya bluemavi.com da var sogutucular. onlar işinizi görmüyor mu? soğutucular iletkendir araya yalıtkan koymanız lazım biliyorsunuzdur. transistorlerinizin nasıl kısa devre oldu? deldiğiniz deliklerle alakası olmaması lazım .

Toyer dostum direnc.net ve bluemavi.com daki soğutucular daha önce denediğim soğutucular. Transistör üzerinde aşırı güç harcandığında hatrı sayılır ısınıyor. Eskiden çok güzel kalın soğutucular bulabiliyordum Muğla'da ancak burda ne hikmetse eskisi gibi malzeme bulamıyorum. Kısa devre konusu şöyle. Benim temin ettiğim soğutucu led soğutucusu alt kısmında dikey çıkıntıları var. cpu soğutucusuna benziyor. Ben transistör bacaklarını bu araya denk getirmek için delikler ayarlarken bazıları çok yakın oldu. transistörleri tuttururken çok zorlandım. Orjinal olmadığı için böyle sorunlar çıktı. BD249 gibi yüzey montajlı transistör kullansaydım mükemmel olacaktı ancak transistörlerim 2N3055 idi. :(

@elkgazi yurt dışından getirtmeyi de düşündüm evet süre çok uzun 30 - 40 günü buluyor ama ordaki fiyatlarda burdakinden farklı değil.

@by lent Power supply metal kasa olacak ancak fan fikrinizdeki gibi iyi bir fan kullanarak soğutmayı düşünüyorum.

@omertek kardeşim yardım etti elinde bulunan bir soğutucuyu gönderecek bana. transistörleri buna tutturup işimi görecek umarım. herkese teşekkürler. Malzemeleri toparladığımda yeni bir topikte imalatını beraber ilerleyeceğiz inşallah.
 
Serkan Bey ürünler maksimum 20 gün içinde size ulaşiyor bazen bu süre 10 gün bile olabiliyor.En azindan simdiye kadar yaptigim tum alimlarda boyle oldu. Linkteki ürün fiyati 2 adet icin verilmis tanesi 16 Tl gibi bir rakama tekabul ediyor. Turkiye fiyatlarini bilemiyorum tabi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,844
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst