Trifaze Renk Kanunu

normal renk kodlarında koyu renkler faz mavi nötr ve sarı-yeşil topraklama hattı için kullanılır. senin kullanmak istediğin kabloda en mantıklı olanı sarı-yeşil nötür diğer renkleri faz yap derim.
ewet ustam öyle yapıcam artık mecburen. sağolun
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hocam dünya standartlarınca nötr mavidir eğer illa o kabloyu kullanman gerekirse sarı yeşili faz yap derim saygılarımla
 
Allah Allah!

İlgili standart verilmiş, kablonun iade edilmemesi için pratik önerilerde bulunulmuş... Hala ilginç fikirler ortaya atılıyor. Ah bu amcalar, enişteler, kayınçolar bazı şeyleri görmeseler bile bu tip hayati konularda tavizsiz olsalar.

Kablocu adam elindeki kabloyu (NYY-J) vermiş işte. Çok düşünülecek bir konu değil. Pratikte kablonun renkleri bir şekilde uygun renklerle kamufle edilirse sıkıntı ortadan kalkacak.
 
elektrik iç tesisleri yönetmeliğine göre
fazlar
siyah kahverengi ve gridir
açık mavi nört
toprak ise sarı yeşildir.

ancak yönetmeliğe takan eden yok zaten. ister kabloyu değiştirirsin. istersen sarı yeşili 3. faz olarak yaparsın bir sıkıntı da olmaz kimse gelip neden böyle yapıyorsun demez.
eğer bu bahsettiğiniz pano sayaç panosu ise havai hattına toprak hattını ilave etmeye de gerek yoktur.

kolay gelsin.


"Artık kimse gelip neden böyle yaptın demez..." tabiri yalan oldu yapı denetim firmaları birebir renk kodlarına uydurmakla mükellef çünkü;

Çevre ve Şehircilik İl müdürlükleri yapı denetim firmalarını denetlediğinde proje ve standartlarda birebirlik arıyor... BİLGİNİZE.
 
Kardeş sen sarı-yeşili faz maviyi nötr yap. Sarıyeşilin panoda görünen kısmını ve direğe bağlanacak kısmını gri izole bant ile sar bizim burda elektrikçiler öyle yapıyo ok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,893
Mesajlar
921,399
Kullanıcılar
451,037
Son üye
hskaban

Yeni konular

Geri
Üst