serhatist34
Üye
Arkadaşım Sigorta ile kaçak akım arasındaki fark,sigorta kısa devre akımını keser,kaçak akım rölesi ise faz ile toprak arasında bir kaçak hissederse devreyi keser.Ki bu deger şuanda daire içerisinde 30 ma dir.gelgelim ana soruya daireye nötür gelmedigini düşünelim.Sigorta kutusuna 3 faz getirmiş olalım.Ki son zamanlarda inşa edilen tüm daireler trifaze olarak yapılır.fırını bagladıgımız prizi düşünelim.2 faz verdin üzerinde aşırı gerilim oluştu bobinleri yandı vb tam içerigini bilmiyorum.evde 3 fazlı çalışan bir cihaz oldugunu düşünelim.3 fazında 380v verdin makinaya fazlar arası gerilim 380 in üzerine çıktı ve sargıları yaktın makinanın.Normalde makinan faz nötr gerilimiyle çalışacaktı.Bu sırada ne kaçak akım nede sigorta atmayacaktır.Makinaları bozacaktır.
selam arkadaşımızın sorduğu soruda derki evde çalışan trifaze bir cihaz yokmuş birde derki sigorta der kaçak akım demiyor bu yüzden sigorta üzerinden yorum yapmışım bir önceki mesajımda ve diğer bir arkadaşımın atığı mesajda sitenin tamamının faz sıralamalarının değişmesinden bahsediyor ama soruyu soran kardeşim şunu der sadece o dairenin panosunda eğerki tekrar yazmak istiyorum rst ve nötr den oluşup kacak akım olmayan bir sigortalı sistemde benim görüşüm nötürle değişen o fazda bir sorun olmaz diğer fazların denk geldiği iki fazdaki cihazlar da sorun olur bu yüzden hasar gördüğü için o çihazlar üzerinden akım gecemiyeceği için değişmiş olan tek faz üzerine bir akım dönemez çünkü geçiş devreleri harap olmuş ve ave bir anahtar devresi gibidir zarardan dolayı geçiş yapamaz