trigerler hakkında.

woodwork

Üye
Merhabalar 2 eksenli bir ploter üzerinde calısıyorum tezgah miller tamamlandı. Sıra motorları almaya ve eksenleri hareket ettirmeye geldi. Eksenlerimi triger kasnak ve kayışlarla hareket ettirmek istiyorum.Hicbir bilgim yok bu kasnaklar ve kayışlar hakkında. Mesela dişli sayısı neyi etkiliyor? Yada t5 t10 olması ne gibi avantajlar saglar? Mesala motor bir tur dondügünde kasnakta bir tur donecek. Kasnak bir tur atarsa spindle 10cm hareket edecek 30 dişli bir t5 için. Bu değer çok fazla değil mi? yardımlarınızı bekliyorum.

Son sorum hakkında bilgi verecek birini arıyorum. Bu durum hassasiyeti etkilemez mi?

Selam.. oncelikle konuyu bir ust konuya tasitmalisin cnc bolumune..konunu gezinirken fark ettim.. ploter yapimi icin kayis kasnak en ideali oldugunu dusunuyorum... gelelim sorulara.
Disli sayisi neyi neyi degistirir....dis sayisi ne kadar artarsa cap ve gidilien zaman artar...zaman derken.. kucuk buyuk kasnak ile yol zaman iliskisi.. t5 ve T10 modulleri adi didliden bulunan dislere kayisin tutma mantigina gore dialer ne kadar buyurse mukavamet artar ve hakibile kayis kalinligida artar..eger yuk cekecekseniz.. daha buyik moduller kullanmak uygun okur.....
Ornek demissiniz motor bir tur dondugunde kasnakla bir tur donecek buna bagli spindle cm hareket edecek.. spindel 10 cm hareket edecek i anlayamasim spindel a bagli bi ekaen mi harekwt edecek buraai biraz karisik olmus yada ben anlayamadim burayi biraz daha netlestirirseniz sevinirim elimden geldigince cevaplarim biraz karisilik var..birim karisik..

Hassasiyet fark etmeyecektir.. konuyu moderatore yaz taair

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,666
Son üye
balkır1111

Yeni konular

Geri