trigger yazılımı

Ben pazarlikla 60 a mega aldım
 
Ne var ki kodda
HIGH yazınca 5 v veriyo LOW yazınca 0
Röleye baglarsak ise yarar ama transistör kullanmak daha mantikli.
 
Şimdii,,,
1-düğmeye basıldığı anda valf suyu açıcak ve damlalar akıcak,
Açar, akar
2-ve akıcak olan bu damlaların hızını aralığını ve kaç adet akacağını ben belirleyeceğim.
Damlaların hızını kaç adet akacağını ayarlarsın. Yukarıdaki tank içindeki suyun kendi ağırlığıyla ne gelirse bahtıma dersen eğer, eczane > serum seti = 2-3 tl filan herhalde. Damlalığı, musluğu, iğnesi tas tamam.

Yada 0-60 sn aralığı olan zaman rölesi (flaşör) valf'e aç/kapa yaptırılarak

Yok eğer,
Düğmeye basayım, önce 3 damla aralarında 1'er sn. bekleme olsun sonra 2 sn'de 15 damla döksün sonra ve sonra dersen,, o zaman pic-arduino-atmel-dallas vs. yanıda pompa+hızına müdahale edecek devre, rahat data girebilceğin ekran, 3-5 yardımcı buton, damlaları sayacak sensör vs.vs. lazım.
 
Pic 16f84a gibi basit bir mikroişlemci ile uygun fiyata istediğiniz profesyonellikte birşey yapabilirsiniz. İstediginiz bazı özelleştirmeler için yeterli hafızada sağlar ve mikro sn başlayan hassasiyet kabiliyetiniz olacaktır. Su damlası için hazne basıncıda önemli olmakla birlikte mili saniyeye sanırım ihtiyaç var çok rahat işin üstesinden gelir. pic meraklısı çok olduğu için kolay yazılım desteğide alabilirsiniz. Arduino ile aynı işi pahalı bir çözümle yaparsınız. Valfi (ne çeşit olduğunu bilmiyorum ama) röleyle sürmeyin valfin çekeceği akıma göre transistör kullanın. Benzer bir projemde 5v rölenin mikro sn de hassasiyeti ( tepki süresi) çok kötü oluyor mili snde belki kurtarır. Ani fazla akım çekme, geriye doğru pice reset attırma vs ek düzenlemeler ister bazen işin içinden çıkamayıp işin ucu optokuplörle yalıtmaya kadar gider. asıl işi bırakıp onunla uğraşmaya başlarsınız. Kısaca pic uygun fiyatına rağmen inanılmaz keyifli ve profesyoneldir bir projeyle başlarsınız bir bakarsınız hobiniz olmuş. arduino yap boz projelerde keyifli. Cihazda kalacaksa masraflı olacaktır. Tercih ve temel şema paylaşırsanız kodları düzenlemede daha rahar yardımcı oluruz.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…