tristörlü kompanzasyon

Katılım
18 Ocak 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
tristörlü kompanzasyon yapmak için neler geklidir. ve ayrıca monofaze kondansatör kullanılıyor mu bu sistemi inverter kaynakların yoğun kullanıldığı bir işletmeye yapmayı düşünüyoruz başka fikri olan varsa yardım etsin:confused:
 
slm benım calıstıgım ısletmeye 11kv kullandıgımız tunel gırısıne de trıstorlu yapıldı trıstorun amacı suzmek yanı suzgec gorevı goruyo tek faz dan gecıyo tek faz uzerınden yanı kontaktorden kondansatore gıden r s t uclarından bırıne takılıyo
 
Son düzenleme:
bır yanlıslık oldu ama duzeltemıyorum yonetıcı arkadaslar ılgılenırse memnun olurum
 
Merhaba Koparan Elektrik
işletmedeki güçler ve dengesizlik durumu hakkında bilgi verirseniz ister hazır tristörlü dinamik kompanzasyon panolarından, isterseniz panonuzu kendiniz yapmanız için tristör kontak modüllerimizden ve rölemizden faydalanabilirsiniz.
her şekilde istediğiniz kadar monofaze, faz-faz arası (difaze) ve trifaze kondansatör grubu devreye aldırabileceğiniz hazır kompanzasyon veya tristör modülleri mevcuttur. unutulmaması gereken, bu işletmede harmonik üreyecektir, dolayısıyla harmonik reaktörlü sistem olmalıdır.

hazır tristörlü kompanzasyon panoları reaktörlü olarak istediğiniz güçte üretilmektedir. üst sınırı yoktur. 1sn'nin altında girip çıkan yüklerde, tamamen dengesiz işletmelerde başarıyla çalışır. ürün garantimiz altındadır. en sorunlu işletmelerde bile reaktif oranları %10'un altında sağlar.

Tristör modülleri ise özelliklerine göre şöyledir:
Monofaze Tristör Modüller (MONOBLOK):
Dengesizlik oluşturan monofaze yüklerin kompanzasyonu için üretilmektedir. Birbirinden ayrı kontrol edilebilen 3 tristör kontak barındırır. Monoblok ile tek bir modüler yapıda ister bir, ister iki, isterse üç faz için 3 ayrı monofaze kondansatör devreye alınabilir. 6 - 10 - 20 - 30 - 50 ve 100kVAr güçlerinde üretilir.

Trifaze Tristör Modüller (TRİBLOK2):
Standart üçgen bağlı güç kondansatörleri içindir. Birlikte iletime giren 2 tristör kontağı bulunur. Kondansatörün 2 fazı Triblok2'den anahtarlanır. Diğer faz kondansatöre direkt bağlanır. 6 - 10 - 18 - 25 - 50 ve 100kVAr güçlerinde üretilir.

Difaze Tristör Modüller (DİBLOK):
İki faz arası güç kondansatörü devreye almak içindir. Ayrı kontrol edilebilen 3 tristör kontağı bulunur. 2 kutuplu 3 kondansatörün bir fazı Diblok üzerinden anahtarlanır, diğer fazı direkt bağlanır. 10 - 15 - 35 - 45 - 85 ve 165kVAr güçlerinde üretilir.

Daha fazla bilgi için dilerseniz irtibata geçebilirsiniz
iyi çalışmalar
Gökhan OLGUN
 
syn Dycom ürünleriniz ile ilgili fiyat listesi ve broşür gönderebilirmisiniz...
 
gokan bey bızım işletmedede kapasıtıf sounu var...yanı buarası bır şantıye bu sounu trıstor yontemıyle çöze bılırmıyızz yukler aşırı dengesızlık oluyor
 
Merhaba olgungökçe1

işletmenizdeki kapasitiflik hakkında biraz daha bilgiye ihtiyacım olacak.
bu sorunun nedeni;
mevcut kompanzasyonun gecikmeli çalışmasındanmı?
yeraltı kablolarındanmı?
kapasitif çalışan tasarruflu aydınlatma, ups gibi yüklerdenmi?
yoksa trafolu abone iseniz sabit C büyükmü?

sonuç olarak her türlü çözüm mevcut

firmamızla iletişim kurmanız ricasıyla
iyi çalışmalar
Gökhan OLGUN
 
tristörlü kompanzasyon yapmak için neler geklidir. ve ayrıca monofaze kondansatör kullanılıyor mu bu sistemi inverter kaynakların yoğun kullanıldığı bir işletmeye yapmayı düşünüyoruz başka fikri olan varsa yardım etsin:confused:

Piyasadan tristör modüller ile ve buna uygun röleler ile kendi panonuzu toplayabilir, yada hazır tristör anahtarlamalı sistemlerden alabilirsiniz. EKM modelimiz her fazı ayrı düzelten tipte olup teknik özelliklerine göz atınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Mesajlar
930,680
Kullanıcılar
452,679
Son üye
kenan7777

Yeni konular

Geri
Üst