Bu cihaz trifaze söylediğiniz güçlerde ancak trifaze olacağını düşünüyorum.
Bu tristorlerden toplam 3 mu 6 adet mi var. 6 adet ise birbirine ters bagli olmaları lazım.
Muhtemelen sürücü kartında bir sorun var.
Bu karti osiloskopla sebeke sinyali ile Bu tristorlerin tetiklenme sinyallerini üst üste görmeniz sağlam devrelerle karsilastirmaniz arızanın çözümü konusunda yardımcı olacaktır.
Benek lazım ama daha neden bozuldugnu çözemedim anot katot kisadevre oluyor dedigniz gibi bu iki fazla beslenen trafonun bir fazında tristor var şebeke voktajim 400v tristor datashet 1800 volt yapıyor bu olabilirmiş 1800 voltu. Üstünde bir dönüş olabilirmi
Yazılar telefondan dolayı bazen değişiyor göremiyorum kusura bakmaya yazdigim kelimlerdeki harf hatasından dolayi
eğer tristör dayanma voltajından fazla bir gerilime maruz kalmışsa fayda sağlar. varistör voltajından fazla gerilimi üzerinde bloke eder. 2 yönlü zener diyot gibi düşünebilirsiniz. her 2 yöndeki gerilim varistör voltajına ulaşınca üzerinden akım akıtır ve gerilim yükselmesini önler.
ancak tristörünüz anlık yüksek akımdan dolayı yanmışsa faydası olmaz.
Hepinize teşekkür ederim fabrika içinde sabit punta kaynak makinesi bu disk tristor 1100 amper lik 250kva trafo primerine tristor üzerinden akım veriyoruz patladığı anda sıcaklık 40 derece okudum manuelinde Max 150 dereceye kadar yazıyor anot ve katod arası kisadevre oluyor
Serkan bey tristoru sürmek için kendi kartını hazır alıyoruz elimizde bir şeması yok elektronikte de profesyonel degilimi sizlerin yardımına ihtiyacım var
eğer tristör dayanma voltajından fazla bir gerilime maruz kalmışsa fayda sağlar. varistör voltajından fazla gerilimi üzerinde bloke eder. 2 yönlü zener diyot gibi düşünebilirsiniz. her 2 yöndeki gerilim varistör voltajına ulaşınca üzerinden akım akıtır ve gerilim yükselmesini önler.
ancak tristörünüz anlık yüksek akımdan dolayı yanmışsa faydası olmaz.