Troid Kaçak Akım rölesi

Merhaba arkadaşlar. Bilgi ve tecrübelerinize güvenerek sizlere yaşadığım bir sorunu anlatmak istiyorum.
Şöyle ki çalıştığım tesiste kendi trafomuzdan beslenmekteyiz ve 3 faz TT sistem tesisata sahibiz. ADP de bulunan ana şaltere; Toroidi direkten inen 3x95+50 mm2 lik kablonun üzerine bağlayıp, ayar sahalı kaçak akım rölesi uygulayarak tesisatımızı yangın kaçak akımı korumasına almak için gerekli çalışmaları yaptık ancak yukarıdaki arkadaş ile aynı durumu yaşamaktayım, yani toprak ve nötr arasını kısa devre etmeme rağmen kaçak akım atmıyor. 300 mA ve gecikmesiz modda duruyor rölemiz. Toroid trafonun ve RCDnin çalışırlığı başka panolarda kontrol edildi. Topraklama ölçümümüzde değerler çok iyi durumda. Hatta aynı pano üzerinde bulunan 30 mA lik RCD aynı test yöntemi ile atmakta. Bir mühendislik firmasından yardım istedik geldiler ve onlarda anlam veremediler duruma. Nötr topraklamasını güçlendirmeyi tavsiye ettiler. Uzak noktadan 15er metre ara ile 5 kazık daha çaktım ve nötr topraklaması ile iştirakledim. Fakat sorun hâlâ düzelmedi. Sizlerinden değerli yorumlarını bekliyorum.
 
Toroid akim trafosu ile RCD rolenin marka ve-veya etiket bilgilerini paylaşınız. Bir de ilgili devre elemanlarıni yerinde fotograflayabilirseniz daha sağlıklı fikir yurutebiliriz.
 
Röleyi 100-150W ampül ile test edin.
 
Arkadaşlar merhabalar.
Isletmemizde trafo kendimize ait. Isletme topraklamasini ADP deki nötre bağlayınca ADP de bulunan 30 mA lik kacak akım atmıyor. Isletme topraklamasini notrden ayırınca atiyor. Ancak bu seferde nötr üzerinde 18 20 v arası bir yük oluşuyor. Ve ne gariptir ki ADPde bulunan Ana Şalterdeki 300 mA lik kacak akım her iki halde de atmıyor.en yakını 100 m uzaklıktaki tali panoda ve diger tüm tali panolarda bulunan 300 mAlik kaçak akımlar ise iki bağlantı türünde de normal şekilde çalışıyor. Bu konu hakkında ne yapabilirim acaba?
 

Toroid akim trafosu ile RCD rolenin marka ve-veya etiket bilgilerini paylaşınız.
Bir de ilgili devre elemanlarıni yerinde fotograflayabilirseniz daha sağlıklı fikir yurutebiliriz.

kocamanusta arkadaşımızın istekleri bilğiler + fotolar ?

Arkadaşlar daha iyi bilirler .

diğer bilğiler
https://www.emo.org.tr/ekler/71b50e9f0b138b4_ek.pdf?dergi=1254
http://www.huseyinkosoglu.com/wp-content/uploads/2013/04/Şebeke-tipleri.pdf

https://www.emo.org.tr/ekler/f018eb7b301a666_ek.pdf?dergi=263
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/topraklama-kazıgı-mesafesi.3513/
 
Son düzenleme:
Kaçak akımların nötr toprak kısa devresinde atması için tesisattan akım çekilmsei lazım.Şebeke topraklaması ile koruma topraklaması ayrı olmalı eğer aynı noktadan topraklamaları laırsanız kaçak akımlar atmaz.Şebeke topraklaması:Trafo çıkışındaki nötr hattına bağlanan topraklamadır misal ADP nötr üne topraklama bağladığınız topraklam çubuğu ile koruma topraklaması ile arasında ne kadar fazla mesafe olursa o kadar iyidir
 
Hocam merhabalar. Dediginiz gibi Faz Toprak arası yük veriyorum yinede atmıyor. Tek şüphelendiğim nokta sizinde dediğiniz gibi koruma topraklamasina yakınlığı geliyor. Isletme topraklamasının ilk kazığını ADPnin 15 ile 20 metre uzağına koydum. Ama yinede şüphe uyandıran ve aklımın yettiği tek ihtimal bu var. Cok teşekkür ederim yardımınız için.
 
Salter bu hocam toroid trafolu sistemi iptal edip sadece kompakt salter kullandm 250A'e 300mA
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…