Tuhaf arıza

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ceyran21

Üye
arkadaşlar bir okula arızaya gittim arızayı çözdüm ama teorik kısmını merak ettim arıza şöyle nötr hattına kontrol kalemi ile baktığımda faz gözüküyor kontrol kalemi ile baktığımda fazlardan biri gözükmüyor ama ölçü aleti ile baktığımda fazlar arası hepsi 380 normal gözüküyor nötr toprak arası 220 sorunlu linyeyi bulup iptal ettim aynı şey bir klima linyesindede vardı klimanı sigortasını açtığımız zaman nötr hattında kontrol kalemi ile baktığımda faz görüyorsun faz baktığında faz gözükmüyor biraz tuhaf hadi klimada sıkıntı vardı diyeli ya diğer linye iptal ettim ve hiçbir yeri beslemiyor

nötr bağlantısı kopuk olduğu için nötr kablosunda faz görüyorsunuz.
nötr kopuk değil normal çalışıyor arızalı klimayı açınca faz kontrol kalemi ile baktığında gözükmüyor ama ölçü aleti ile baktığında 220 görüyorum ama nötr de kontrol kalemi ile baktığında faz var

nötr kopuk değil normal çalışıyor arızalı klimayı açınca faz kontrol kalemi ile baktığında gözükmüyor ama ölçü aleti ile baktığında 220 görüyorum ama nötr de kontrol kalemi ile baktığında faz var
Cahile anlatır gibi kağıt kalemle çizerek açıklayabilir misiniz ?

arkadaşlar bir okula arızaya gittim arızayı çözdüm ama teorik kısmını merak ettim arıza şöyle nötr hattına kontrol kalemi ile baktığımda faz gözüküyor kontrol kalemi ile baktığımda fazlardan biri gözükmüyor ama ölçü aleti ile baktığımda fazlar arası hepsi 380 normal gözüküyor nötr toprak arası 220 sorunlu linyeyi bulup iptal ettim aynı şey bir klima linyesindede vardı klimanı sigortasını açtığımız zaman nötr hattında kontrol kalemi ile baktığımda faz görüyorsun faz baktığında faz gözükmüyor biraz tuhaf hadi klimada sıkıntı vardı diyeli ya diğer linye iptal ettim ve hiçbir yeri beslemiyor

klimadan kabloları iptal edip ( klima devre dışı ) sonra ölçüm yapın . sonuç .
sorunlu yerlerin kablo takibini yapın .

Cahile anlatır gibi kağıt kalemle çizerek açıklayabilir misiniz ?

:) Vallahi öyle şeyler okuyorum ki sorunun sonuna gelene kadar başını unutuyorum, üşenip ortadan okuyorum sonundan birşey anlamiyorum. Belirli saatlerde duvardan gelen seslermi dersin, 6 blok ötedeki evin sigortası atınca 4 dairenin de beraber gidenmi dersin. Çok acayip şeyler dönüyor forumda .

Kafanın yatmadiğı bir arızaya müdahale etmek bence etik değil. Ağır sonuçlar doğurabilir.
sayın silvester arızayı çözdük sorunlu klimayı ve linyeyi devre dışı bıraktık yazımı okusaydınız arızanın teorik kısmını sormuşum bir cevabınız varsa söyleyin yoksa yok yani bu kadar basit

Bir zamanlar şofbenler vardi. baca çekişi yetersizse sensör sayesinde otomatik kapanirdi. Tabi banyo yaparken şofben kapanınca bunu ariza diye düşünenler ustaları çağırdı. Ustalar sensorleri iptal etti ve sorun çözüldü. Şofbenler banyodaki ölene kadar bir daha hiç kapanmadı.

Şimdi benzer şeyler de airbag hatasını kaldırmak için dirençle yapılıyor. Airbag ışığı yanmıyorsa sorun yok demektir.

klimadan kabloları iptal edip ( klima devre dışı ) sonra ölçüm yapın . sonuç .
sorunlu yerlerin kablo takibini yapın .
dediğiniz gibi yaptım sorun klimada çıktı ben sadece işin teori tarafındayım
Bir zamanlar şofbenler vardi. baca çekişi yetersizse sensör sayesinde otomatik kapanirdi. Tabi banyo yaparken şofben kapanınca bunu ariza diye düşünenler ustaları çağırdı. Ustalar sensorleri iptal etti ve sorun çözüldü. Şofbenler banyodaki ölene kadar bir daha hiç kapanmadı.

Şimdi benzer şeyler de airbag hatasını kaldırmak için dirençle yapılıyor. Airbag ışığı yanmıyorsa sorun yok demektir.
hayal gücünüz ve farklı konuları birbirine bağlama güçünüz çok yüksek ne alaka anlamadım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Geri