Tuhaf laptop adaptörü arizası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tan er

Üye
Katılım
28 Şub 2018
Mesajlar
214
Puanları
1
Merhaba
Laptop adaptörü bazen çalışmıyor. Üzerindeki ışık yanmıyor. Sıcak soğuk hava veya adaptörü ısısı hiç etken değil.
Buzdabinda 15 dakika soğutunca çalışmaya başlıyor. Bir kere calistimi bilgisayarı kapatsam bile normal olarak üzerindeki ışık hiç sönmüyor. Bir kaç gün 24 saat full kullanım sorun olmuyor. Ama bazen kapattıktan sonra ertesi gün yada 1 saat sonra fark etmeksizin bilgisayarı açmak isteyince bir bakıyorum üzerindeki lamba sönmüş. Kırk kere fişe tak çek veya kablonun sağıni solunu oynat fark etmiyor. Son çare buzdolabına koyunca tekrar çalışmaya başlıyor. Soket dibinde v.s temas sorunu yok. Multimetre ile kontrol ettim.
Sizce arıza ne olabilir?
 
Belki içeride karta lehimli bir malzemenin ayağında çatlak oluştu temassızlık yapıyor, buzdolabınca iyice soğuyunca büzüşüp karta temas ediyor, ısınınca genleşip uzayıp temassızlık yapıyor olabilir. İçini açıp fiziksel olarak bir kontrol etmek lazım.​
 
İşte eğer oyle olsaydı ısınınca açık devre oluşması gerekmez mi? Çok ısınsa bile enerji hiç kesilmiyor. Bazen 2 yada 3 kere farkli gunlerde bilgisayarı açıp kapasam bile kesilmiyor. Sonra bir bakmışsınız adaptörde çıkış yok.
 
Start tuşu gibi düşünün. Tuşa birkez bastınız bilgisayarı kapatana kadar artık start tuşuyla işiniz olmaz bilgisayar hep çalışır. Adaptörü fişe taktınız eleman temas ediyordu adaptör start aldı taki adaptörü fişten çıkarana kadar artık eleman devrede olmasa da adaptör çalışıyor...
 
Çoğu zaman adaptörü fişten çekip 8 saat sonra geri taktığımda hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyor. Yinede soğuk lehim arizasini mi düşündürür bu durum.
 
Arıza lehim kaynaklı da olsa komponent kaynaklı da olsa adaptörün içini açmanız lazım. İçini açınca arkadaşın söylediği gibi lehimleri tazeleyip denersiniz artık.
 
Bazen sorunsuzca çalışıyor bazen çalışmıyor.
güzel insan, adaptör dediğimiz nane kapalı kutu, içini görmeden neyi var bizler nereden bilelim? hiçbirimiz müneccim öpmedi yada kendini müneccime öptürmedi. bazen çalışıyorsa sen de o bazen çalıştığı zaman kullanırsın. her zaman çalışmasını istersen de ya sökersin yada bilen birine verip gerekli işlemleri yaptırırsın. lütfen seni ciddiye alan arkadaşlarıma kulak ver. soğuk lehimden tutta kapasitör şişmesine kadar onlarca sebebi olabilir. sen gördüğünü söyle bizlerde çözüm üretelim .kapalı kutu, çalışıyorsa sağlamdır, çalışmıyorsa da bozuktur, yenisini al.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,717
Mesajlar
919,906
Kullanıcılar
450,745
Son üye
agroma

Yeni konular

Geri
Üst