Turksatta yayin bulamayanlar

ben goldmaster a yazılımı yüklemek için kulanılan kablonunun bağlanıs şeklini merak ediyorum hangi uç hangisiyle nasıl bağlanıo?
 
sn.etuzuner
kesinlikle haklısınız eskiden burda sıfrıdan program yükleme 5ytl idi insan uğraşmaktansa 5ytl gözden çıkarıyo ama bu frekansları değiştirme işi girince fiyatlar BAYA bi arttı.

sn. sedat_demir
recevier ile pc arası rs-232 kablo kullanıyo öle çok özel bi kablo değil ama cihazınızın marka ve modeline göre program bulmanız lazım o programı bulduktan sonra yükleme yaparken sizden alıcının hangi porta bağlı olduğu sorar(com1 veya com2) seçtikten sonra yükleme yaparsınız ama yükleme esnasında elektrikler giderse alıcının içindeki eeprom mu eprom yanıyomuş
 
fabrika ayarlari cihazinizin fabrikadan ciktigi sirada dunyadaki bicok uydunun var olan kanal tp bilgileri cihaza yuklenir fabrika ayarlarina donmeniz bu eski tp leri geri cagirir son sizin kendi eklediginiz tpler topluca silinir bu da demektirki fabrika ayari yapilan cihaz bombos tertemiz olmaz bazi arkadaslar fabbrika ayarini bilgisayara hard format atmak gibi dusunuyor ve yaniliyor cihazinizi temizlemek istiyorsaniz temizlemek istediginiz uyduyu topyekun silin tum tp bilgileri gider sonra 12731 3333 sebeke arama ile tum yayinlar bulunur yukarida acik anlattim eger dahada bulmuyorsa anten lnb ayarlarinizda sorun vardir yada uzun yada kalitesiz kaplo kullaniyor olabilirsiniz
ayrica uydu ismide bir hikaye istediginiz uyduda turksat frekansini arama yapabilir hatta uydu ismine kendi isminizi koyabilirsiniz.
5 ytll 20 ytl olayina gelince bu ulkede kimse kimseye bedava bisey yapiyormuki kendinizi eski imece donemlerinde yasiyomu saniyonuz siz kendi mesleginizi bedavami satiyonuz adam cihazi 5 yildir kullaniyor daha kumandada tuslari ogrenmemis rasgele ugrasirken cihazi gocurmus yada uc bes senede bir bole seyler cikiyor ikiyuz kusur kanali cihaz arayip bulacak sonra haber kanallari muzik kanallari bilmem ne kanallari arayip bulacan siraya dizecen en az iki saat bilgisayarla yuklemeye gelin ce az onceki islemi her marka ve model cihaz icin ayri ayri bir defa yapacaksin sonra bu kanal listesini alipbaska cihaza yukleyeceksin tabi ayni marka ve model olacak cihaz herhangi bi sebebden flash yakacak odeyeceksin yada........
bence 20 ytl su anki olay icin gayet normal doktora gidiyonuz bir esne bir aaa de 5 dakikada 60 ytl ilacda sizden! 5-20 ytl alanlarda mesleginin doktoru olmus imamdan hocadan berberden caycidan kendine is duserse size hizmet veriyorlar bence
ben elektrik elektronik bilgisayar ve su kalorifer tesisati konusunda tam profosyonelim 21 yil halka bedava hizmet ettim hic bir uydu ayarindan para almadim hatta sifreli kanallarini bedava cozdum 3000 nufuslu zengin bir kasabada halkin elektrikli her turlu cihazini bedava tamir ettim ettimde ne oldu su anda rusyalarda ekmek ariyorum (bunada sukur bunu da bulamayip bos ve ac gezen insanlarimiz var ALLAH Yardimcilari Olsun.)
keske dunyada inscilik standardi olsa herkes esit olsa birileri cuvalla goturuyor yatlarla geziyor nerelere tadile gidiyor kimse sesini cikarmiyor birileri 5 milyon verip sehre ihtiyacini almaya gidemiyor biz 20 ytl nin hesabini yapiyoruz kafa yoruyoruz.
 
sedat_demir ' Alıntı:
ben goldmaster a yazılımı yüklemek için kulanılan kablonunun bağlanıs şeklini merak ediyorum hangi uç hangisiyle nasıl bağlanıo?
Arkadasim 3-5 milyona satiliyor meraga gerek yok al kullan eger elinde 2 adet seri port konnektorun varsa
ozaman 3 telli bir kablo al eline
pin 2 digerinde pin 3 e
pin 3 digerinde pin 2 ye
pin 5 digerinde pin 5 e baglanir onun icin rs 232 deniyor
sadece bukadarcik pinlerin uzerinde 1 den 9 a kadar no yazar
 
etuzuner ' Alıntı:
Merhaba değerli üyelerimiz,

Ben bu iş için çok uğraştım. Verilen frekans değerini, sembol oranını vs. gibi özellikleri kaç defa tekrar tekrar yapmama rağmen bir türlü olmamıştı. Sonradan reset atmak istedim ama fabrika çıkışı olabilecek bütün şifreleri denedim olmadı. İnternette gezinirken bir sitede fabrika çıkışı şifrenin "8503" olduğunu öğrendim. Receiver a reset attım. Denilenlerin hepsini yaptım. Şu an gayet net ve problemsiz bir şekilde görüntü alabiliyorum. Hatta daha önceden bulamadığım kanalları da buldum. Demem o ki, her yolu deneyip de hala bir çözüm bulamadıysanız, reset atın oluyor.. :)

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..

( Bir de bu işlem için komşumuz olan satıcıya nasıl yapabilirim diye sordum. Adam "Sen yapamazsın, bana getir." dedi. Böyle basit bir işlem için 20 ytl alıyorlarmış. İnsanoğlu artık "AKBABA" olmuş.. )


biz burda 10 ytl ye yaptık cihazın ayarını vede randevu sistemi gibi yoğunluktan dolayı program için aldığımız cihazı teslim süresi ise 1 günü buldu.
yokyok42b arkadaşımın dediği gibi emek sarfediliyor ve emeğin karşılığının da olması lazım.Ha 10 ytl 5 yl yada 20 ytl daha ucuza yapanlar da vardı ama onlar sadece reset atıp tp silmeden tekrar güncelleme yapıp kanal sıralaması bile yapmadan 70 kanalla müşteriye cihazı teslim edenlerdi.20 ytl istediğimiz cihazlarda oldu mesela vestel in bazı cihazları otomatik aramada kanalları bulmadığından tek tek tüm tp leri el ile girmek gerekiyor.Onu yapmak için geçen sürede dükkan sahibi 3 cihaz programlar Bunun için 20 ytl istenmiş olabilir.
Her ne olursa olsun emeğe saygı ve serbest piyasa koşulları maalesef
 
Sn. yener74,

Bu hayatta en çok önem gösterdiğim ve değer verdiğim şeylerin başında "Emeğe saygı" vardır. Siz ve Sn. yokyok42b benim ne demek istediğimi anlamamışsınız. Bazı şeyler vardır ki maddiyat orada önemsiz olmalıdır. Şuna da açıklık getirmem lazım, ben herkes bedavaya yapmalıdır demiyorum. Sizin bahsettiğiniz değil de benim bahsettiğim ücretedir tepkim.

Benim demek istediğime en iyi örnek bizim sitemizdir. "Bizim" diyorum çünkü çok eski bir üye olmamama o kadar benimsemiş durumdayım. Ben buradaki değerli büyüklerimizin ve üstadlarımızın o kadar çok desteğini aldım ki, hem de beni tanımamalarına rağmen ve onlar benden hiçbir karşılık beklemeden bunu yaptılar.

Konumuza geri gelecek olursak, bahsettiğim şahıs komşum olmasaydı söyleyeceğimi yine söylerdim. Lütfen beni yanlış anlamayınız ancak ben bu işlemde herhangi bir hususta emek verilecek birşey göremiyorum. Ancak program güncelleme, şifre çözücü yükleme vs. gibi işlemler bilgi birikimi gerektiren şeyler olduğu için onlara hiçbir şey söylemeye veya yorum yapmaya hakkım yoktur.

Başka bir komşumuz kendi yapamadığı için bize sordu. Ben de yaptım dedim. Evlerine gittikten sonra her ne yaptıysam otomatik tarama ile yapamadım . Sonrasında sizin de bahsettiğiniz gibi, açtım Turksat'ın internet sitesini ve bütün kanalları teker teker ekledim. Şimdi benim de mi para istemem gerekiyor..?

Eğer bu olay için para isteniyorsa, şu an yönetici olan saygıdeğer üstadımın bana vermiş olduğu "EMEK" için benden dünyaları istemesi gereklidir. Gecelerin bilmem kaçına kadar benimle ilgilenmesi hiç olmaması gereken birşeydir o zaman..

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Benim amacım kimseye saygısızlık etmek değildir. Eğer öyle algılandıysa, özürlerimi sunarım..

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..

NOT : Kendi ailelerine ayıracakları vakitte buradaki insanlara yardımcı olan siz değerli üyelerimize ve üstadlarımıza tekrardan teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun..
 
sn yener74 ve sn. etuzuner aslında aynı şeyleri söylüyorsunuz. Farkınız telafunuzda gizli. Ticari amaçlı bu işi yapanlar bunlar için emek harcandığını söylüyor. Para almalarının normal olduğunu söylüyorlar. İşin boyutu görecelidir. İşi bilmeyen için ne kadar zor olduğu yanında, işi bilen birisi içinse bu kadar para fazla denilmesi de normaldir. Ama ortada bir iş yapılıyorsa ve bunu ticari amaçlı yapanlar da varsa, bunun da vergisini ödüyorlarsa bence problem yok. Ama bunu kullanıcı yapabildiği halde çeşitli kısıtlamalar getirilerek (şifre koyma vs.) servislerin yapması sağlanıyorsa ahlaki ve etik olarak yanlıştır. Aslında şunu kendinize sorarsanız. Ben bu işi yapabilmek için ne kadar çaba harcadım, üstadlarıma sordum, araştırma yaptım. Bu işi bilmeyen ise ne kadar uğraştı. Ya da bu işi bilmeyen neden sizin gibi bu işi öğrenmeye çalışmadı da paşa paşa gitti, o kadar para ödedi. Aslında yapılan işle üretilen birşey yok ortada ama ben bunu öğreneyim diyen, çaba gösteren müşteri de yok malesef.
Saygılarımla.
 
yener tesekkurler ayni hayati yasadigimiz hece hece belli ben yukarda yazmistim adam yillardir cihazi kullaniyor ama kumandayi ogrenmemis diye zeybek arkadasda benzer konuya deyinmis uydu cihazinda ogrenilmeyecek yapilamiyacak bisey yok adam aksama kadar kahve kosesinde oturuyor yada isiyle esiyle ugrasiyor bilmem kac senede bir boyle basit seyler cikiyor artik rantmidir nedir o bizim sorunumuz degil yapanlarin sorunu kendi isini kendi halledemiyo zamandan degerli bisey yok bizde zamanimizi harciyorsak eger bence enkolay goldmasterin topfield tabanli cihazlari icin 20 ytl normal vestele gelince 50 ytl bile az bu cihazlari ureten ve pazarlayanlar bile bu kadar hizmet vermiyor ben surekli ariza yapan bir cihazi 6 sefer istanbula kargoyla yolladim 6*16 ytl=96 ytl tam bir sifir cihaz parasi firmaya sitem etmeme ragmen cihazi degistirmediler en sonunda musteriye bir cihaz hediye ettim onuda cope attim
ertuzunerde forum siteleri hakkinda dogru soyluyor bende tanik oldum cihazinda program yuklemeyi bilmeyen bir arkadasa sabaha kadar tarif ederek yuklemeyi ogrettiler ve cihazini beraber yuklediler benzer seyleri bizlerde hep yapiyoruz bu konuyu burda baslatmamizdaki gayede bizim birilerine yardimci olabilmemiz bu normal bisey zaten forum sitelerin kurulus amaci mesleki yardimlasma tabi bisekilde gelirleride vardir heralde
uydu cihazlarinda yukleme konusu artik basit ve temel bir olay haline geldi her kose basi internet kafe herkes isterse herseyi ogrenebiliyor herkesin bir yakininda interneti olan bilgisayarda var biz bu ise basladigimizda 15 dolara aldigimiz yukleme kaplosu 3 ytl ye kadar dustu 100 dolarlara aldigimiz flash disklerin 10 kat ustunu 5-10 ytle herkesin cebine girdi programlari para karsiligi aldigimiz oldu simdi aranmadan bulunuyor bizlerin bu ise ayirdigimiz zamani herkes isterse kendi cihazina ayirabilir ayirmiyorsa da 20 ytl ye pasa gibi razi olur.
doktorlarida ornek vermek istemezdim camiasindan ozur dilerim Allah basimizdan eksik etmesin
 
yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.Konu fazla uzatılmadan kanalları bulmada sorun yaşayan arkadaşlar var ise onlara yardımcı olalım.
Geçen gün abimin dükkanında arçelik marka bir cihazın "mavi karadeniz" kanalını "inatla" bulamadığına ve müşterinin de "inatla" mavi karadeniz" kanalını istediğine şahit oldum:)
Bazı cihazlar bazı kanalları bulamamakta inat ediyorlar.Eğer böyle sorunları paylaşırsak forumdaki arkadaşlara daha fazla yardımcı olabileceğimiz kanaatindeyim.
 
yener74 ' Alıntı:
yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.Konu fazla uzatılmadan kanalları bulmada sorun yaşayan arkadaşlar var ise onlara yardımcı olalım.
Geçen gün abimin dükkanında arçelik marka bir cihazın "mavi karadeniz" kanalını "inatla" bulamadığına ve müşterinin de "inatla" mavi karadeniz" kanalını istediğine şahit oldum:)
Bazı cihazlar bazı kanalları bulamamakta inat ediyorlar.Eğer böyle sorunları paylaşırsak forumdaki arkadaşlara daha fazla yardımcı olabileceğimiz kanaatindeyim.

Adam pek te haksız sayılmaz be yener ustam. Ara sıra ben de açıp şöyle karadeniz horonlarıyla kurtlarımı döküyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,278
Mesajlar
924,940
Kullanıcılar
451,702
Son üye
cahitdny

Yeni konular

Geri
Üst