Tv ekranı gidip geliyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koc006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

koc006

Üye
Merhaba. Evimin salonunda kullandığım tv’nin görüntüsü 1-2sn için gidip geliyor. Aynı prize ben derin dondurucu ve mini buzdolabı da bağladım. Sebebi bundan olabilir mi ? Akım- gerilim çökmesi mi oluyor acaba.Mini buzdolabı bağlamadan önce böyle bir şey yoktu. Cihazlar aynı yerde olduğu için tek prize bağladım.

Başka bir sigorta prizine taktım sorun çözüldü. Diğerinde neden öyle oldu. Fazla yüklenmeden mi kaynaklanıyor

Evet çoklu prizde kullandım. Tek prizden çoğaltarak

Evet çoklu prizde kullandım. Tek prizden çoğaltarak

Benim durumum biraz farklı idi .

Benim LG monitör özellikli televizyon kombi devreye girince tv yayınında bir anlık gidip gelme yaşanıyordu .
Bir anlik tv nin ekranı kararıyordu .

Başka marka tv ile ile değişti düzeldi .

Sizde farklı priz sorunu çözmüş .
Bende farklı priz sorunu çözüyordu

Kapsamlı araştırma yapmak gerekir kafayı yormadım .

Geçmiş olsun .

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi buzdolabı devreye girdiğinde ekran iki saniyelik yayını kesiyor. Tekrar geliyor. Ama şu var benim tv de android box bağlı ve 2 m uzunlukta bir HDMİ kablosu ile kullanıyorum. Acaba bu Hdmi kablodan da parazit yapma ihtimali olabilir mi? Tv görüntüsüne.

Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi buzdolabı devreye girdiğinde ekran iki saniyelik yayını kesiyor. Tekrar geliyor. Ama şu var benim tv de android box bağlı ve 2 m uzunlukta bir HDMİ kablosu ile kullanıyorum. Acaba bu Hdmi kablodan da parazit yapma ihtimali olabilir mi? Tv görüntüsüne.
güzel insan, böyle parazit/gürültü olaylarında olasılıklar o kadar çoktur ki. şu veya bu diyemeyiz. başka bir hat çekin kontrol edin sorun çözülürse ne mutlu size.

Elektrik motorlu cihazlarda motorun kalkış (demeraj) anında çektiği güç normal çalışma gücünün 8-10 katı üzerinde olabilir. Bu da kısa süreli gerilim/voltaj düşmesine sebep olur. Bizim evde, ne asansörün kalkışında, ne de elektrikli süpürgenin çalışmaya başlama anında lambalar anlık kısılsa da tv'de herhangi bir etki olmuyor. Normalde birçok elektrikli (ac-dc ile çalışan) cihazlar, etiketlerine bakılırsa 170 volt'lara kadar sorunsuz çalışabilirler.

Yukarıya yazdığım gibi Hdmi kablonun etkisi olabilir mi ?

Forum istatistikleri

Konular
133,429
Kullanıcılar
459,432
Son üye
fhakereN

Yeni konular

Geri