Ucuz havyalara topraklama hattı bağlamak

ucuz havya asla kullan mayın yok sayın

İyi geceler.Sayın Öğretmen27 hocam,çok ucuz havyalar (1.5-2 tl.) ancak 1 yıl kadar dayanıyor(O da en iyi iyimser tahminle,bir beklentiyle) Çünkü maliyet ucuz olacağından işçilik çok kötüdür,en ufak mekanik zorlanmada,çalışırken de yere sert bir düşmesinde,içindeki amyant (asbest) tabakası ile yalıtılan ince rezistans telleri kopup,havya tamiri mümkün olmaz (Çünkü açsanızda birşey yapamıyorsunuz,direk çöpe gidiyor,ben den defalarca denedim,başıma geldiği için söylüyorum) şekilde bozulup atıl duruma geliyor.Topraklı ve kaliteli olanına 10-15 tl. verip (En son satın aldığım havya da böyledir.) bunu uzun seneler kullanmanız söz konusudur.Bir de yine sosyete pazarından (Çin pazarı) 15 tl. yerine,sadece 7.5 tl.ye (80 watt.'lık) alıp birkaç gün içinde daha ilk kullanımda çöpe attığım,topraklı ve görünümü de çok kaliteli şekil verilmiş (İmitasyon,çakma) bir havyayı da daha dünmüş gibi hatırlamaktayım.

Napolyon'un meşhur ve herkesin de dilinde olan bir sözü vardır:"Ucuz alacak kadar zengin değilimdir" şeklindedir bu söz.Ama çoğu zaman da,ucuz mal bizi çok fazla cezbediyor,cazibesine kapılıp da,daha sonra fazlacada üzülüyoruz,neden bunu bile bile satın aldım diye.Yoksa yapılan bu tadilat müthiş ve güzel,ama ne fayda,içi,yani asıl malzemesi kaliteli olamadıktan sonra faydası da bence yine yoktur.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Not:ucuz havyalar biraz fazlaca da bastırınca lehim yapılan yerden şase (toprak) alıp,kısa devre yaparak patlamalara,tamiri yapılan cihazın da daha fazla hasarlanmasına bile yol açabiliyor,çünkü bizzat ben kendim yaşadım ve gördüm tüm bunları.

Sn. binbaşı Hocam azınızdan bal damlıyor kahvaltıda bal yediğiniz anlaşılıyor her sözünüze kelimesine katılıyorum. Benim de başıma benzeri geldi topraklı havası verilmiş olduğundan satın aldığım havya (çin, japon pazarı) ısınma süresi çok uzundu ben de çalıştığım tv tamircisinde rizivır beslemesini kesitim ufak bi kutuya koydum havyanın metal aksamına da tel irtibatladım toprak hattı niyetine. Bir de kutuya eski PSU dan ac portu dahil ettim. PC güç kablosuyla kullandım hem ısınma süresi 2-3 sn. indi hem de ömrüne ömür kattım 4-5 ay önce rahmetli oldu da değiştirdim (yine japan shop) yoksa hala ellerinizden öperdi . Saygılar hayırlı pazarlar.

Ben de 10 TL'ye aldım bir havya (Fuji marka). Artık şansımıza nasıl çıkacak bakalım. Yalnız lehim tabancalarını yerine lehim havyalarını öneriyorlar. Isısı yüksek olur, ince işçilikte pek iş görmez diyorlar lehim tabancaları için. Sizin fikriniz nedir bu konuda ustalarım?

evet tabancaların watı yüksek her yere giremeyebilir ince yollarda smd ent işlevsiz

Babamda bir havya var. Küçüklüğümden beri onu kullanır, tabi elektrikçi falan değil. Evde hobi olarak bir şeyler parçalayıp bozup yapan biri. Muhtemelen de ben doğmadan önce almıştır onu ama arada içini açıp sargıları ile oynadığını hatırlıyorum. Hani tamir görüyor herhalde arada.

bu ucuz olandan bir tane bi zamanlar almıştım. 2 3 kere lehim yaptım daha sonra lehimi eritmemeye başladı. ucu ile değil de yan tarafı ile lehime dokunursan eritiyordu ama ucu ile eritme yapmıyordu. hele o ucuz havye ile gelen krem e bir kere daldırırsam çok kötü kokuyor ve hiçten lehimi eritmiyordu. geçenlerde yeğenim onu almış ve ucunu zımpara ile kazıyarak parlatmış. şu anda lehim yapıyor çok ta güzel eritiyor diyordu. fakat 2 3 lehimden sonra gene zımpara yapmak gerekiyormuş

bu zımpara işine bir çözüm varmı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…